Той беше перфектен, но никога не е бил „единственият“


Той беше перфектен, но никога не е бил „единственият“
Снимка: iStock/Guliver

Мислеше си, че той е „единственият“, защото незабавно беше привлечена, почти като в сладникав коледен филм. Още първия път, когато очите му се заключиха с твоите и вече не можеше да чуеш или видиш нищо друго около себе си. След края на всяка среща се усмихваше и това беше забележимо. Хората правиха комплименти за настроението ти, приписвайки новооткритото ти щастие на новия човек в живота ти. Тази усмивка беше творение на друг човек, а не на вътрешен мир. На човек, който е отмил всичките ти притеснения, който е дал заявка да бъде пазителят на сърцето и душата ти…

Това главозамайващо усещане те накара да си представяш как създавате семейство с този мъж, независимо колко часа са минали от първата ви среща. Мисълта за вашето бъдеще те вълнуваше по невъобразими начини, защото най-накрая намери мъж, който да замести онзи празен силует от мечтите.

Ако можеше да крещиш от покривите, щеше да го направиш. Търсенето приключи. Логичната част на мозъка казваше да забавите темпо, да се насладите на общите моменти, докато всяка друга клетка в тялото изтръпваше, защото той беше… просто перфектен.

КОЛКО СИЛНА Е ВРЪЗКАТА ВИ СПОРЕД ЕЗИКА НА ТЯЛОТО

Много отдавна нарисува картина на човек в ума си, който не можеше да се сравнява с никой друг бивш и тогава той се появи – истинско въплъщение на списъка ти с изисквания. Точното човешко същество, с което се виждаш как остаряваш. Във всяко отношение той беше перфектен.

Нямаше значение, че той спря да отговаря на телефонните ти обаждания и все по-малко четеше съобщенията ти. Не се притесни, когато започна да отменя плановете ви и често се оправдаваше с дългите часове работа. Не се притесни, защото той беше перфектен, човекът, който държеше ключа към сърцето ти, но се отдалечава от ръцете ти…

Ти отказа да отвориш очите си за неговите несъвършенства - неспособността му да потуши несигурността ти и невъзможността да бъде там, когато имаш нужда от него. Докато един ден не осъзна, че заслужаваш много повече от перфектни мъже с перфектни лъжи. Че уважаваш себе си повече от който и да било списък с качества… Разбра, че никоя жена няма нужда от „перфектна половинка”, а от „единствения” с всичките му глупави шеги и детски чар.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама