Това не е краят: Няколко неверни причини за раздяла


Това не е краят: Няколко неверни причини за раздяла
Снимка: Istock/Guliver

Понякога ви се струва, че всичко е свършило и от любовта не е останала капка. Но как да разберете, какво всъщност се случва?

Мит: „Той започна да ме дразни.“

Истина

Няма нито един човек на земята, който да не се дразни от постоянното присъствие на другия. Живеете с него или се виждате почти всеки ден – нормално е да има моменти, в които да ви дразни, дори само с присъствието си.

Решение

Много често причината за досадата ви не е самият мъж, а нещо по-дълбоко и по-лично. Например, може би ви дразни не това, че той си хвърля чорапи в стаята, а това, че едно време родителите ви са правили скандали, ако стаята ви не е била подредена. Същото се отнася и за други ежедневни навици, които ви дразнят толкова много. Ако успеете да анализирате и разберете това, решението ще бъде много по-лесно.

РАЗЛИКА МЕЖДУ ИСТИНСКА ЛЮБОВ И ОБИКНОВЕНО ПРИВЛИЧАНЕ

Мит: „Станахме като брат и сестра“

Истина

Психолозите смятат, че приятелството е именно основата за дългосрочна романтика. Всичко е в чувството на благодарност и единство, което изпитва една двойка, която знае как да се сприятели помежду си. Помага много, когато основните страсти утихнат.

Решение

Не забравяйте, че именно вашето „братче“ е било там, когато най-много се нуждаехте от него. Вие се справихте със задачите заедно, действайки като екип, който работи добре заедно. От тези мисли ще ви стане приятно и вие ще можете да покажете нежност към вашия близък и познат мъж.

Мит: "В нашите отношения няма емоционално напрежение."

Истина

И това е нормално. В крайна сметка отначало всичко е било съвсем различно. Страстта е била много силна и хормоните са излизали извън контрол. А това означава, че не сте могли да работите, да спите, да ядете, да разговаряте с приятели, да живеете ... Следователно природата предвижда някакъв спад след определен период от живота заедно с по-нататъшни циклични изкачвания. 

Решение

Страстта ще се върне, ако напълните живота си с нови преживявания. Какво ще ви помогне: романтика (в края на краищата чувствата се нуждаят от специална атмосфера), нови преживявания (тогава просто променяте средата), изненади (това, ще ви накара да покажете един на друг, че не сте забравили как може да се направите щастливи един друг).

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама