Това са нещата, които бавно убиват връзката ви


Това са нещата, които бавно убиват връзката ви
Снимка: iStock

Понякога правим неволно неща, които могат да повлияят отрицателно на връзката ни и дори да доведат до нейния край. Ето и 5 неща, на които трябва да обърнете специално внимание, ако искате да имате хармонични отношения.

1. Проблеми с доверието

Доверието е много важно за добрата комуникация и интимността, които поддържат една връзка. И все пак това е и едно от най-трудните неща за печелене и запазване. Проблемите с доверието между партньорите могат да доведат до край на връзката. Често има основен проблем, който никога не е бил напълно обсъден и решен. С течение на времето тези неразрешени проблеми могат да се пренесат в ежедневните ви взаимоотношения и да повлияят много негативно.

2. Изневяра и ревност

Въпреки че доверието може да се разпадне в много аспекти на една връзка, ревността или още по-лошо – изневярата, са най-трудни за преодоляване.  Дори ако решите да останете заедно, да се научите да възстановите това, което сте имали преди, е трудно и емоционално изтощително преживяване. Същото важи и за ревността – тя бавно и мъчително може да разруши връзката ви.

Вижте още: 5 неща, които двойките трябва да правят редовно, за да предотвратят изневяра

3. Трудности в общуването

Много двойки се борят с комуникацията, като често твърдят, че говорят на различни езици. И все пак липсата на комуникация може да накара една някога близка двойка да се отдалечи и да има проблеми във връзката си. С течение на времето ще започнете да се чувствате изолирани и самотни и може да потърсите емоционална интимност другаде. 

4. Липса на баланс

Дисбаланс възниква, когато единият или двамата партньори не успеят да подредят приоритетите си и някак си да пренебрегнат партньора си, дори и без да искат. Нормално е отношенията да са на приливи и отливи, а по време на криза е съвсем естествено връзката да остане на заден план. Това обаче може да стане голям проблем, когато единият партньор започне да се чувства зле във връзка, неразбран и пренебрегнат.

5. Проблеми със съвместимостта

Противоположностите могат да се привличат, но е изключително трудно да поддържате връзка, ако се различавате във всяко едно отношение.  С течение на времето само най-упоритите и истински отдадените двойки успяват да преодолеят големи проблеми със съвместимостта.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама