Вечната любов е, когато всеки ден избирате да обичате един и същ човек отново и отново


Вечната любов е, когато всеки ден избирате да обичате един и същ човек отново и отново
Снимка: iStock/Guliver

Няма да намерите идеалния човек, който никога няма да ви разочарова. Никой от нас не е перфектен и всички имаме недостатъци. И когато тези недостатъци се появят, трябва да направите избор. Много често и през целия си живот.

Да обичаш е уникална способност и в същото време изкуство, защото можем да се усъвършенстваме в любовта, развивайки определени умения и способности.

Както американският писател, автор на поредицата книги "Пет езика на любовта", Гари Чапман, твърди: "Лесно е да се влюбиш. Да запазиш любовта обаче е проблемът."

За да вземем решение да "продължим да обичаме", трябва да направим избор:

Без значение какво ще се случи, в моменти на съмнение все пак ще изберем любовта към този човек!

Готови ли сме да направим това, дори да не знаем дали човекът до нас също ще ни избере?

Несигурността в любовта ни плаши и смущава.

Как можем да знаем, че някой ще бъде страхотен партньор? Баща на нашите деца? Играч в нашия отбор, който винаги ще бъде до нас и ще ни помогне в трудни моменти?

Как можем да знаем, че няма да ни предадат? Дали няма да ни разбият сърцето? Или да се възползват от нас?

И отговорът е дяволски прост: няма как.

Не знаем как животът ни ще се промени в следващата секунда или след няколко години. И това е особено вярно, когато става дума за любов. Но фактът, че не можем да бъдем сигурни в нищо, изобщо не означава, че дори не трябва да се опитваме.

ВСЕКИ МОЖЕ ДА СЕ ВЛЮБИ, НО МАЛЦИНА МОГАТ ДА ЗАПАЗЯТ ЛЮБОВТА СИ

Любовта е избор. Срещаш човек, който кара сърцето ти да бие по-бързо. Човекът, с когото обичаш да прекарвате време, да се забавлявате заедно и да се разхождате под луната. Можете да си представите себе си до него на стари години, заобиколени от деца и внуци.

Значи го избирате. Вие избирате живот с него. Но това не е единственият път, в който трябва да направите този избор.

Защото от време на време ще бъдете победени от съмнения. И изборът наистина се свежда до това дали можете, дали сте готови да работите върху взаимоотношенията си, въпреки всички препятствия и съмнения. Да работите искрено и усърдно, защото самият факт да останете с човека, който обичате, си заслужава.

Чувам думите на сегашният ми приятел: „Обичам те и искам да бъда с теб завинаги“.

Но как да разбера, че думите му винаги ще са така красиви и истински? Не мога да знам със сигурност. Но мога да повярвам, че той ме избира и това е най-важната част от това уравнение.

Ние сме отворени и искрени един към друг. И ние постоянно полагаме един вид изпит един пред друг. В крайна сметка не сме пасивни наблюдатели, а проявяваме емоции, страхуваме се, всеки ден откриваме нещо ново в партньора си. Да, ние разбираме, че животът може да се развива по различни начини и ние, както другите хора, ще имаме лоши моменти. Но сме сигурни, че имаме всичко, за да ги преодолеем. А именно - готовността да се изберем един друг, независимо какво се случва.

Той ме избира. И аз го избирам. Надявам се това да е тя - истинската и вечна Любов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама