Всеки може да се влюби, но малцина могат да запазят любовта си


Всеки може да се влюби, но малцина могат да запазят любовта си
Снимка: iStock

Случва се на всеки по различни начини и в различно време. При някои - бавно и постепенно. При други - само за няколко минути. Един поглед. Едно докосване. Един телефонен разговор. И това е - вече сте се влюбили до уши.

Това, което трябва да знаете, е, че влюбването е най-лесната част от една връзка. Това е неописуемо вълнение, когато откриеш друг човек, който те допълва и се оказва, че заедно можете да откриете цели светове. Това е вълнуващо чувство - когато за първи път открито отваряте сърцето и душата си за някого, ставайки уязвими. 

Но да запазите любовта е избор! Ежедневното вземане на решения изисква работа и отдаденост. В крайна сметка най-лесно е да се влюбите във всички добри качества на партньора: Когато той е умен, красив, секси и забавен. Човек с всички тези черти е лесен за обичане.

Но много скоро се оказва, че продължаването на любовта не е толкова лесна задача. Очарованието от първите месеци на една връзка се разсейва много бързо. Има двама несъвършени хора, които търсят начини да запазят връзката си и да продължат да се обичат.

Оказва се, че нямате за какво да говорите, защото сте говорили за всичко, което може да се сетите. Вече започвате да разказвате едни и същи истории отново и отново. И невероятното привличане, което е било в началото на връзката, постепенно отслабва.

Всичко започва с някои малки неща: партньорът забравя за някаква годишнина или запомнящо се събитие, или изглежда разсеян, или не толкова грижовен, колкото бил в онези дни, когато се е опитвал да спечели любовта ви. С времето могат да се случат още по-сериозни неща: да си викате един на друг, да се обиждате, да се ядосвате за глупости. Тогава горчиво съжалявате за думите, изречени в разгара на гнева, но нищо не може да се промени ...

В крайна сметка никой от нас не е перфектен и всички влизаме в отношения със собствен набор от недостатъци. Хората, които продължават да се обичат, разбират това много добре. Те разбират, че всеки ден е избор и винаги избират да се обичат!

Не можете да се измъкнете от това: с времето започвате да осъзнавате, че човекът, в когото сте се влюбили, е несъвършен. Че истинската същност на любовта, нейната цел е да обичате всички несъвършенства на партньора, както обичате добрите му черти.

Така че, правете избори всеки ден!

Не се отказвайте, когато всичко става дяволско лошо и е трудно да останете заедно.

Избирайте се отново и отново.

Всеки ден и всеки час!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама
Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама