Всеки може да се влюби, но малцина могат да запазят любовта си


Всеки може да се влюби, но малцина могат да запазят любовта си
Снимка: iStock

Случва се на всеки по различни начини и в различно време. При някои - бавно и постепенно. При други - само за няколко минути. Един поглед. Едно докосване. Един телефонен разговор. И това е - вече сте се влюбили до уши.

Това, което трябва да знаете, е, че влюбването е най-лесната част от една връзка. Това е неописуемо вълнение, когато откриеш друг човек, който те допълва и се оказва, че заедно можете да откриете цели светове. Това е вълнуващо чувство - когато за първи път открито отваряте сърцето и душата си за някого, ставайки уязвими. 

Но да запазите любовта е избор! Ежедневното вземане на решения изисква работа и отдаденост. В крайна сметка най-лесно е да се влюбите във всички добри качества на партньора: Когато той е умен, красив, секси и забавен. Човек с всички тези черти е лесен за обичане.

Но много скоро се оказва, че продължаването на любовта не е толкова лесна задача. Очарованието от първите месеци на една връзка се разсейва много бързо. Има двама несъвършени хора, които търсят начини да запазят връзката си и да продължат да се обичат.

Оказва се, че нямате за какво да говорите, защото сте говорили за всичко, което може да се сетите. Вече започвате да разказвате едни и същи истории отново и отново. И невероятното привличане, което е било в началото на връзката, постепенно отслабва.

Всичко започва с някои малки неща: партньорът забравя за някаква годишнина или запомнящо се събитие, или изглежда разсеян, или не толкова грижовен, колкото бил в онези дни, когато се е опитвал да спечели любовта ви. С времето могат да се случат още по-сериозни неща: да си викате един на друг, да се обиждате, да се ядосвате за глупости. Тогава горчиво съжалявате за думите, изречени в разгара на гнева, но нищо не може да се промени ...

В крайна сметка никой от нас не е перфектен и всички влизаме в отношения със собствен набор от недостатъци. Хората, които продължават да се обичат, разбират това много добре. Те разбират, че всеки ден е избор и винаги избират да се обичат!

Не можете да се измъкнете от това: с времето започвате да осъзнавате, че човекът, в когото сте се влюбили, е несъвършен. Че истинската същност на любовта, нейната цел е да обичате всички несъвършенства на партньора, както обичате добрите му черти.

Така че, правете избори всеки ден!

Не се отказвайте, когато всичко става дяволско лошо и е трудно да останете заедно.

Избирайте се отново и отново.

Всеки ден и всеки час!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама