Винаги надрастваме тези, които не знаят как да ни обичат


Винаги надрастваме тези, които не знаят как да ни обичат
Снимка: iStock

Истината е, че в живота си рано или късно надрастваме тези, които не ни оценяват. Тези, на които не им прави впечатление нашето отсъствие. Тези, които позволяват на разстоянието помежду ни да расте. Винаги надрастваме тези, които ни карат да се чувстваме заменими.

С времето винаги надрастваме онези, които не са истински с нас. Тези, които казват неща, които нямат предвид. Тези, които са много подкрепящи, но само на думи, а в действителност изчезват в момента, в който ги помолим за услуга. Тези, които харесват само определена страна от нас, но не искат да приемат “целия пакет”. Тези, които не се интересуват от нашите желания и нужди, защото са твърде заети да се фокусират върху себе си.

Надрастваме тези, които ни карат да се чувстваме така, сякаш не заслужаваме тяхното време или усилия. Тези, които са способни да дадат много повече, но избират да бъдат скъперници. Тези, които ни поставят на последно място в списъка си с приоритети. Тези, които правят две крачки назад всеки път, когато направим една крачка в тяхната посока.

10 ГРЕШКИ, КОИТО ДОРИ УМНИТЕ ЖЕНИ ДОПУСКАТ

Истината е, че достигаме точка, в която знаем кои сме, какво искаме и какво заслужаваме и не сме склонни да се “продаваме” евтино. Не сме склонни да повтаряме същия порочен цикъл на раздаване на любов на хора, които не знаят какво да правят с нея. Истината е, че достигаме точка, в която любовта ни към себе си превъзхожда всяка друга любов. Ние избираме себе си, дори когато хората не ни избират.

Надрастваме онези, които се отнасят с нас като с временна спирка, докато не намерят това, което търсят. Знаем, че сме способни да дадем много на някого, когото обичаме, но в замяна искаме уверението, че сърцето ни е в безопасност, че няма да се превърнем в поредната лъжа или грешка.

Надрастваме онези, които не знаят как да ни обичат, и започваме да пазим любовта си за онези, които ни хващат, когато падаме.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама