6 сигурни признака, че имате здравословна връзка


6 сигурни признака, че имате здравословна връзка
Снимка: iStock/Guliver

Много смятат, че всичко, от което се нуждаем, е любов. Но в действителност споровете и разногласията придават на връзката сила и характер. Въпреки че може би се чувствате наранени и започвате да се съмнявате в партньора си след първия скандал, психолозите казват, че тези изпитания позволяват на двойките да се опознаят по-добре и в крайна сметка да станат по-сплотени. Макар повечето да мислят другояче, тези 6 неща показват, че връзката ви е здравословна и няма причина да се притеснявате.

1. Използвате "ние" вместо "аз"

"Ние сме влюбени", "Ние сме бременни"... Ако постоянно говорите за себе си в множествено число, това може да изглежда малко странно на другите, но са необходими минимум двама човека, за да бъдете във връзка. Психолозите твърдят, че използването на "ние" конкретизира факта, че си имате взаимно доверие и можете да разчитате един на друг.

2. Оставате верни на себе си, въпреки че сте "вие"

Въпреки че има "ние", щастливата връзка е тази, при която двама души се идентифицират като двойка, но въпреки това запазват собствената си идентичност. Самостоятелните преживявания ви позволяват да израствате, което може да бъде от полза и за отношенията ви с партньора.

13 ПРИЗНАКА, ЧЕ МЪЖЪТ Е НАИСТИНА ВЛЮБЕН

3. Задавате си въпроси

Все още ли питате половинката си как се чувства, какво е правил през деня, какво иска? Това, което може да изглежда като любопитство и бъркане в нечий живот, всъщност показва, че ви е грижа. Това от своя страна помага за укрепване на връзката и засилва любовта ви, като същевременно подържа жива романтиката помежду ви.

4. Не винаги сте на едно мнение

Конфликтите са напълно естествени за една връзка - дори са необходими за поддържането на здравословни отношения. Несъгласието по определени въпроси показва, че сте двама човека с различни гледни точки, но все пак успявате да бъдете заедно и да намерите причини да се обичате.

5. Открито говорите за любовните си рани

Трябва ли да споделяте за предишните си връзки пред настоящия си партньор? Според психолозите трябва, но е правилно да говорите само за хубавите неща, които сте научили от негативните преживявания. Защото благодарение на тях сте станали по-добра версия на себе си и в момента сте това, което сте.

КОГА ТОЧНО ИДВА ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ

6. Поставили сте граници

Трябва да се поставят граници, за да покажете на партньора си и любов, и уважение. Според експерти не съществува здравословна връзка, без да има граници, които да действат като основа за емоционална близост. Някои граници, които вие и вашият партньор можете да вземете предвид, са:

* Вашите нива на комфорт при интимност и публични прояви на привързаност.

* Вашето лично пространство (Кои от вашите вещи нямат право да докосват? Съгласни ли са да имате време само за себе си?).

* Как се държите в социалните мрежи (Съгласни ли са да публикувате общи снимки? Ще афиширате ли любовния си статус във Facebook?).

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама