Любовта е много повече от емоция


Любовта е много повече от емоция
Снимка: iStock/Guliver

Любовта не е емоция. Емоциите са временни и непрекъснато променящи се, пърхащи като пера, които се носят по вятъра. Любовта, стига да е истинска, не е нито кратка, нито моментна. Тя е непрекъсната, вечна и постоянна.

Любовта не е действие, избор или решение. Да, може да се покаже чрез много действия, но самите действия не представляват любов. Ако опитваме да поставим любовта в категория, това е признак на несигурност. Любовта сама по себе си е категорията, а не подраздел.

В любовта има дъги, пеперуди, ягодов сладолед и съвършенство, стоплящо сърцето. Свещите и изненадите създават усмивки, трепети и учестен пулс. Но има и гръмотевични бури, стени, изградени с камък и тишина, и гняв, извиращ от очите. Разногласията ще превърнат дните в лед. Сълзите ще потекат, думите ще ранят, розовото небе ще потъмнее, но любовта ще остане.

ТОЙ Е НАВИКЪТ, ОТ КОЙТО СЪРЦЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ

Тя е дълбока. Това е споделянето на страхове и несигурност, уязвимости и чувствителност. Трансформацията на „аз“ в „ние“. Преплитането на потребностите. Трудните разговори, скрепени от доверие, лоялност и честност. Това е смъртта на самотния живот и изграждането на истинско партньорство.

Любовта е доверие. Да правите това, което казвате, че ще направите. Да бъдете там, където казвате, че сте. Подкрепа се дава и получава. Лоялността е непоклатима. Верността не е предназначена за тълкуване, спекулация или разпит.

Любовта поставя граници. Бившите са бивши – те са вчера, миналата година, някога. Те не са план Б или В. Флиртуващите приятели се поставят на мястото преди да се родят надежди.

Любовта е секс - бавен, бърз, скучен, вълнуващ, страстен, разхвърлян, груб, нежен, съблазнителен и всичко останало между тях.

Възхитително е. Любовта е електричество в очите, гушкане късно през нощта, скандали по никое време. Това е нещото, което знаем само ние. Прошката е овладяна. Практикува се толерантност. Слушането с разбиране триумфира над слуха. Истината е всеобхватна.

Любовта е сурова. Тя е гола, докато е облечена. Тя е търпение, време и взаимност. Струва си болката, защото всичко се свежда до баланса. Любовта не е емоция, нито действие, избор или решение. Не се побира в категория, която да бъде заменена от някаква всеобхватна концепция. Не, любовта е водещото събитие, популярната атракция, основното ястие. Любовта е просто любов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама