Време е да се върнете към живота си и да оставите в миналото тези, които не ви обичат


Време е да се върнете към живота си и да оставите в миналото тези, които не ви обичат
Снимка: iStock

"Добре дошли в земята на несподелената любов." Ако на входа на сърцето ми имаше табелка, тогава най-вероятно тези думи щяха бъдат изписани върху нея. За съжаление, аз съм просто "доктор на науките" по несподелена любов.

Дълго време, по някаква необяснима причина, си мислех, че да се влюбиш в онези, които никога няма да бъдат твои, е забавно изпитание и приключение. Този подход ми позволи да не приемам сериозно случващото се. Това беше един вид игра. Прекрасно и вълнуващо търсене. Всичко ми се стори толкова маловажно, толкова релаксиращо през 20-те ми години, че изобщо нямах никакви проблеми.

Но с годините започнах да се натъжавам от тези приключения и осъзнах много важно нещо: след всички тези вечни търсения на хора, които в крайна сметка не ви обичат и оценяват, започвате да възприемате себе си като човек, който не е достоен за любов.

Дълги години не съм имала възможност да отворя сърцето си към някого, да усетя топлината и грижите на друг човек. Просто забравих, че се случва! Че е възможно!

ВРЕМЕТО НЕ ЛЕКУВА НАШИТЕ РАНИ, НО НИ ПРИВИ ПО-СИЛНИ

Забравих, че мога да бъда обичана. Забравих, че мога да обичам някого истински. И това ме плаши адски.

Защото истината е, че е много лесно да започнете да гледате на себе си само през очите на хора, които не ви обичат. Лесно е да решите, че един или друг от вашите недостатъци може да уплаши или да отчужди някого. Например, че сте твърде горди или уморени, или упорити, или изисквате много от партньора. Започвате да вярвате, че не заслужавате да бъдете обичани и ценени.

И това е така.

Докато не се събудите една сутрин и осъзнаете, че са минали години от времето, когато сте имали истинска връзка. Взаимна, топла и изпълнена с любов.

Това е повратна точка. Трябва най-накрая да си кажете истината и да започнете да работите упорито върху мислите и чувствата си - да се научите отново да обичате себе си.

И за това трябва да спрете да гледате себе си през очите на хора, които не ви обичат. Защото в този случай няма да видите нищо добро. Само вие решавате какви искате да бъдете и какви сте. И ако някой не ви обича, това си е негов проблем.

Научете се да възприемате себе си по нов начин. Вие сте уникални, силни, смели, красиви и достойни за любов.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама