5 сурови истини, които ще ви направят по-силен човек


5 сурови истини, които ще ви направят по-силен човек
Снимка: iStock

Ако сте в труден период и се чувствате слаби, прочетете следващите редове.

1. Никой не е твърде зает, за да ви отговори

Това момче не е твърде заето, за да отговори на съобщението ви. Този работодател не е твърде зает, за да отговори на имейла ви. Ако нямате отговор от някого, това е така, защото те умишлено са решили да не отговарят. И колкото по-скоро спрете да се извинявате на хората, които не ви приемат за приоритет, толкова по-скоро ще можете да продължите живота си с хората и ситуациите, които го правят.

2. Никога няма как да се угоди на всички

Ако наистина правехте всичко това, което всеки един човек иска от вас, щяхте да свършите като безжизнен, безформен, безчувствен човек. Истината е, че е невъзможно да се угоди на всички. Винаги ще има някой, който е обиден от най-традиционния път на живота или отегчен от най-радикалния. Ще бъдете критикувани, независимо какво правите, така че просто правете това, което обичате. Защото ако има някой, чиято преценка трябва да слушате, това сте самите вие.

3. Светът не ви дължи абсолютно нищо

Вие може да сте най-готиният, най-умният, най-интересният човек в света, но не значи, че не сте уникален и добър човек. Наистина силните хора знаят, че има два основни варианта: можете да прекарате целия си живот, като се самосъжалявате, защото заслужавате повече, отколкото получавате, или можете да се вземете в ръце и да заявите това, което е ваше. Познайте кой избор по-успешните хора са склонни да изберат?

АКО ПЪТЯТ Е КРАСИВ, НЕ ПИТАЙТЕ КЪДЕ ЩЕ ВИ ОТВЕДЕ

4. Вашите действия определят вас, а не вашите мисли

Можете да седите на закрито по цял ден, като мечтаете за един по-добър свят, но докато не стигнете там и започнете да правите промени в живота си, вие всъщност не променяте нищо. Доброто намерение е прекрасно нещо, но освен ако не е съчетано с действие, то не се брои за нищо. В края на деня, животът ви се определя от това, което правите, а не от това, за което мислите.

5. Никой няма да дойде да ви спаси от живота ви

Всички искаме да повярваме, че човекът на мечтите ни, възможността за желаната работа или изненадата, която не очакваме, ни чакат зад ъгъла. Когато сме недоволни от това къде сме, ние неразумно се надяваме, че ще се появи драстична промяна в обстоятелствата, за да ни спаси от мъките. Само ние можем да се спасим и да променим живота си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама