Вашето щастие е във вашите ръце, така че не се задоволявайте с малко внимание и лъжливи обещания


Вашето щастие е във вашите ръце, така че не се задоволявайте с малко внимание и лъжливи обещания
Снимка: iStock

Ако не се чувствате щастливи и в безопасност до партньора си, това може да означава само едно: това не е вашият човек. Този, в който ще прекарате живота си трябва да бъде мъж, на когото винаги можете да разчитате. Да ви е спокойно и удобно до него.

Ако наистина искате да бъдете щастливи, станете взискателни към онези хора, които пускате в живота си или  които планирате да изградите отношения. Не става въпрос за капризи или прекомерна придирчивост. Говорим за основните и ключови условия за здрави и хармонични отношения.

Въпреки че някой може да ви обвини, че сте поставили твърде високи стандарти, това не е така. Няма нищо лошо, ако поискате уважението и вниманието, което заслужавате. Напротив! По този начин вие искате да се предпазите от измама и други форми на нездравословни взаимоотношения.

Животът ни не е красив любовен филм, в който всички са щастливи. Ще трябва да се разкриете на партньора си по някакъв начин и да направите разумни компромиси. В противен случай рискувате да прекарате целия си живот в търсене на перфектния партньор. Никой от нас не е перфектен и това е нормално. Но има неща, които не трябва да просто очаквате от любим човек, а буквално да „търсите“. Ако той откаже - може би трябва сериозно да помислите за отношенията и дали да ги продължите.

Вие задавате граници. А това означава, че само вие решавате дали да допуснете някой да ги наруши или да се сбогувате с него завинаги. Вашето щастие е във вашите ръце, така че не се задоволявайте с малко внимание и лъжливи обещания!

Какво трябва да изисква една силна жена от човека, с когото споделя живота си?

Търпение

Без търпение не е възможна никаква връзка - нито романтична, нито приятелска. Така че то е ключово и основно в отношенията между хората. В противен случай всички ще избухнем при най-незначителния повод и животът ще се превърне в постоянни конфликти, обвинения и спорове. Понякога трябва да мълчите, да се сдържате и да не бързате да съдите. Разбира се, ако не става въпрос за някои важни неща или вашите ценности.

Спазване на установените граници

Всеки човек определя собствените си граници и то не само с партньора си. Освен това, тъй като прекарвате много време с любимия човек, е важно тези граници да са ясни и конкретни.

Растеж

Всички растем и се променяме. Този растеж се случва всеки ден и през целия ни живот. И ако партньорът ви не е готов за промяна, едва ли ще успеете да създадете здрави отношения.

Взаимоотношенията трябва да ни мотивират да станем по-добра версия на себе си, в противен случай те рано или късно ще ни навредят.

Сигурност

Ако не се чувствате щастливи и в безопасност до партньора си, това може да означава само едно: това не е вашият човек. Ако постоянно изпитвате безпокойство, значи нещо не е наред. Винаги се питайте: „Чувствам ли се в безопасност до любимия си човек?“

Разбиране

Никой от нас не е перфектен. Всички сме грешни, объркани и загубени. Това е нормално. Следователно разбирането е толкова важно и необходимо в една връзка.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама