Уважението е двупосочна улица - ако искате да го получите, трябва да дадете


Уважението е двупосочна улица - ако искате да го получите, трябва да  дадете
Снимка: iStock/Guliver

Това, че хората са част от живота ви от раждането или са били приятели с вас в продължение на много години, не означава, че трябва да търпите тяхното неуважение.

Всички заслужаваме уважение от другите, ако самите ние проявяваме такова към тях.

Спрете да оставяте другите да ви влияят и да се отнасят с вас като с боклук. Това е вашият живот и вие сами трябва да го изживеете. Нека има такива, които няма да харесат внезапното ви откъсване, но не е нужно да обяснявате нищо. Разрушавайки отношенията и започвайки да се движите напред, вие избирате най-правилното нещо и проявявате дължимото уважение към себе си.

В този свят има много хора, които само чакат да се възползват от вас и вашата доброта. Някои от тях са вашите нови познати, останалите са хора, които може да познавате от години. И дори да чувствате силна връзка помежду си, ако те не проявяват отношение към вас, време е да си тръгнете.

Най-доброто нещо, което можете да направите за себе си в този живот, е да намерите сили да се освободите от ненужни връзки. Така ще станете още по-силни и ще откриете нови възможности в себе си.

Ако някой си играе със сърцето и чувствата ви, той не трябва да получава втори шанс и особено трети. Спрете да оставяте хората да омаловажават възможностите ви. Обградете се с тези, които ще се гордеят с вас, както и със себе си.

ВРЕМЕТО НЕ ЛЕКУВА НАШИТЕ РАНИ, НО НИ ПРАВИ ПО-СИЛНИ

Спрете да ги оставяте да оказват натиск върху чувствата ви за вина и не им позволявайте да ви превърнете в човека, който не искате да станете. Живейте в своята истина, бъдете себе си и не се извинявайте пред никого.

Като контролираме живота си, по този начин ние отнемаме контрола върху собствените си емоции от другите. И въпреки че ще отнеме време, резултатът определено си заслужава.

В крайна сметка, когато всичките ви приятели ви напуснат, ще останете само вие, поради което е толкова важно да можете да живеете със себе си. Ако някой ви направи нещастен, спрете го! Поставете правилните граници и знайте своята стойност!

В живота ви ще има хора, с които ще е трудно да се разделите, но ако сте наясно с вътрешната си сила и сте способни да се грижите правилно за себе си, можете да постигнете много. Дори когато целият свят е на път да се срине, тези, които наистина искат да ви помогнат, ще останат. Те ще бъдат близо в моменти на възходи и падения, нека всички останали вече са напуснали потъващия кораб. Това са хората, за които си струва да опитате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама