За или против секса за помирение?


За или против секса за помирение?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Голяма част от двойките се надяват с повече секс да подобрят отношенията си, но ново проучване установи, че това няма да увеличи щастието на партньорите.

Въпреки безбройните изследвания, книги и самоучители, според които сексът може да възвърне искрата, психолози установиха, че той може да направи проблемите по-сериозни. Всъщност увеличаването на честотата на секса намалява желанието и удоволствието при двойки, които имат емоционални проблеми.

Изследователи в университета "Карнеги Мелън" наблюдавали 64 двойки на възраст между 35 и 65 г. в продължение на три месеца. Половината трябвало да живеят по стария начин, а другата половина били помолени да засилят сексуалните си преживявания.

Резултатите показват, че при двойките, които започнали да правят повече секс нивата на щастие спаднали. Всъщност те имали по-ниско сексуално желание и изпитвали по-слабо удовлетворение след сексуалните контакти.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама