Защо тихата и скромна любов е най-здрава?


Защо тихата и скромна любов е най-здрава?
Снимка: iStock/Guliver

Любовта е нещо прекрасно, но проучванията сочат, че под 20% от двойките остават заедно. Излиза, че не е толкова просто да се съхранят чувствата. Разбира се, че не може да очаквате пеперудите от първите месеци, а с течение на времето е важно да се утвърдите и съхраните чувства като уважение, обич, състрадание, съпричастност, заинтересованост.

Бурната, шумна и показна любов е нетрайна, сочат изследванията, а ето и 5 причини защо тихата и скромна любов е най-устойчива:

Безопасност

В основата на щастливите взаимоотношения е партньорите да се чувстват спокойни един с друг и да бъдат себе си. Да има уют и сигурност.

Доверие

Един от сигурните убийци на любовта и всяка връзка е подозрението. Постоянната мнителност, прекомерната ревност, чувството на несигурност могат не само да обидят партньора, но и да го отблъснат.

ИСТИНСКАТА ЛЮБОВ Е ИЗБОР

Няма скука

Тишината и спокойствието не означават липса на емоции и вълнение. Напротив – това е здравословна среда, в която могат да се разгърнат чувствата.

Романтика

Съществува голяма разлика между страст и любов. Страстта е кратка и няма по-задълбочено развитие във времето. Пламва и изгаря. Любовта като романтична дълбочина е непрекъснато пътешествие към другия. Затова тя процъфтява във времето и има всички шансове да устои на изпитанията на времето.

Интелект

Любовта намира своите начини да се съхрани. Тя не е повърхностна и блудкава. Не обича показност и шум. Но тя не е и лесна. Като всичко истинско, дълбоко и ценно, трябва да се полагате усилия, за да я опазите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама