Златните правила за отворена връзка и затворени емоции


Златните правила за отворена връзка и затворени емоции
Снимка: Thinkstock

Отворената връзка е житейска философия, която не всеки може да разбере и възприеме. В нея двама души официално са двойка, но всеки може да „кръшне" на другия без това да става повод за драми и раздяла. Хем искаш да задържиш човека до себе си, хем не искаш да се затваряш само в тази връзка. Независимо от причините, поради които сте избрали да имате такъв тип отношения, тук също съществуват определени правила, които трябва да следвате, за да не стават „гафове“.

Бъдете честни с партньора

Границата между отворена връзка и изневяра е много тънка, а основната разлика е честността и откритите отношения. Именно това е едно от най-важните условия, за да се радвате на успешна отворена връзка.

Винаги поставяйте официалната си половинка на първо място

Независимо колко освободени са отношенията ви, трябва да имате уважение към човека, с който поддържате основната връзка. Не го карайте да се чувства неудобно, разказвайки му за другия човек и се съобразявайте с неговото лично пространство.

Не се впускайте в приключения, ако сте ревниви

Ревността е пагубна в много случаи, особено ако е болезнено патологична. Тогава тя може да се превърне в повод за раздяла. Дори и при най-добрите обстоятелства, все някога се появява повод за ревност, а ако изберете отворен модел на връзка – тогава още повече! Ако сте прекалено ревниви, този модел не е за вас.

Винаги използвайте предпазни средства

Неангажиращите отношения са нож с две, три, че и повече остриета. Не забравяйте да използвате предпазни средства, защото здравето е преди всичко!

Не разпитвайте и не обяснявайте в подробности

Най-голямото предимство на отворената връзка е, че дава, свобода, време, но не и интимност. Затова не разпитвайте как е минал денят на партньора ви, какво ще прави след работа или през уикенда. В крайна сметка, вие също не сте длъжни да давате обяснения.

Разберете какво точно искате

Наистина е възможно отворените връзки да работят – поне в началото, запълващи липсата на разнообразие, разрушаващи рутината. Но всички сме наясно, че този тип отношения са временни. Ако се нуждаете от втори, дори трети човек, то човекът до вас може би съвсем не е точният и е време да потърсите истинската любов.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама