Знаете ли, че човек се влюбва истински в живота си само 3 пъти


Знаете ли, че човек се влюбва истински в живота си само 3 пъти
Снимка: iStock/Guliver

Колко пъти трябва да разбиете сърцето си, за да срещнете истинската любов? Според ново проучване всеки човек средно обича само три пъти в живота си и третият е последният път, когато постига баланс в една връзка.

В кого се влюбваме първите два пъти?

Проучване, в което са включени 3000 британски мъже и жени, чиято средна възраст е 37 години, анализира любовните навици на двойките. Според резултатите от проучването всеки човек може да намери любим човек пет пъти в живота си, но наистина може да се влюби само три пъти.

Първата любов

Първият път любовта ни се появява в юношеството, когато обектът на нашите чувства е идеализиран възможно най-много и изглежда, че тези връзки ще имат приказно бъдеще. Но суровата реалност поставя всичко на мястото си и след известно време, когато двойката е принудена да премине тестовете, животът на възрастните отвежда двама влюбени в различни посоки. Тогава сме още твърде млади и не сме запознати с истинския смисъл на любовта. Може би точно тогава преживяваме най-големите разочарования и си разбираме, че отношенията не са само розови.

7 НЕЩА, КОИТО ВСИЧКИ ЩАСТЛИВИ ДВОЙКИ ПРАВЯТ

Втората любов

Психолозите твърдят, че втората любов е бягство от първата връзка и тя винаги възниква в живота като необходимост. Разбито сърце след първата нещастна любов търси тихо убежище, в което може да забрави старото си "аз" и да се прероди отново. Между другото, най-често такива отношения стават егоистични за един партньор, защото дълбоко в сърцето си той вижда новата любов като временен престой. Поради факта, че вторият партньор е зависим от първия, такава връзка е обречена на неуспех.

Третата любов - какво ни дава?

След две романтични истории, когато човек на практика е разочарован от любовта, новата връзка го застига. Именно тази любов - истинска точка на равновесие, в която всеки партньор придобива искреност, спокойствие, духовна близост, както и желание за любов.

Ако в първите две любовни връзки не сме готови да бъдем честни с партньорите и със себе си, идеализирайки отношенията и опитвайки се да си играем на "любов до гроб", тогава третата любов ни напомня за стойността на истинските човешки взаимоотношения. Между другото, най-сериозните лични промени започват именно в такива отношения - силни и искрени. Защото винаги искаме да бъдем най-добрата версия на себе си, да бъдем близо до този, който ни прави щастливи и който приемаме напълно – такъв, какъвто е.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама