7 неща, които всички щастливи двойки правят


7 неща, които всички щастливи двойки правят
Снимка: iStock/Guliver

Много често чуваме думите: „Всички щастливи семейства са еднакви, всяко нещастно семейство е нещастно по свой начин.“ От това можем да направим пряк извод, че ако започнете да следвате правилата, приети в щастливите семейства - можете сериозно да подобрите отношенията си.

Безполезно е просто да „копирате на сляпо“ - трябва да разберете и емоционално да почувствате какво ще направи връзката ви по-силна и хармонична. Едва когато това поведение стане естествено за вас, то започва да дава плод. Има неща, които може да научите от онези щастливи семейства, които се уважават и обичат.

Те имат общи интереси

Не е нужно да се съгласявате напълно с партньора си или да се опитате да харесате всички негови хобита, важното е да намерите нещо общо помежду си. И общите интереси допринасят за това. В крайна сметка винаги е по-добре, ако има нещо интересно за обсъждане на вечеря. Нещо, което и двамата харесвате и с удоволствие ще направите заедно.

Лягат си заедно

Това е трудно, особено ако някой в двойката обича да стои до късно, а другият си ляга рано. Но съвместното заспиване обединява. Плюс това, преди да си легнете, може да си говорите на всякакви теми. И това обединява още по-силно.

Доверяват се на партньора си

Една от тайните на щастливите двойки. Взаимното доверие е изключително важно. Но това означава, че всеки път трябва честно да казвате какво мислите и какво чувствате. Това обаче е полезно и прави връзката още по-здрава.

Държат се за ръце

Физическият контакт, дори и когато става въпрос да се държите за ръка, когато се разхождате, е изключително важен. Така че никога не трябва да пропускате възможността да си бъдете близки.

Съсредоточават се върху положителните качества, а не върху неуспехите

Да разбира се,  винаги има за какво да се оплаквате. Но да се научите да намирате положителното в партньора си е много по-трудно. Това е вдъхновяващо и успокояващо. Така ще покажете на половинката си, че цените неговите качества и приемате всичките му недостатъци.

Пожелават си „Лека нощ“ дори и след спор

Това е може би най-лесният начин да покажете, че: „ядосана съм ти много, но все пак те обичам и се тревожа за нас“. Плюс това, след това е много по-лесно да се примирите. Същото важи и за сутрините, когато си казвате „Добро утро!“ И редовното „Обичам те!“. Думите са не по-малко важни от действията, не го забравяйте!

Интересуват се от партньора си

Искрено, а не по задължение. Ако искате връзката ви да е щастлива и хармонична, трябва винаги да се интересувате от партньора си, неговите желание и болки. Освен това е желателно този интерес да е взаимен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама