14 неща, за които необвързаните жени не трябва да се оправдават


14 неща, за които необвързаните жени не трябва да се оправдават
Снимка: iStock/Guliver

 

1. От колко време сте необвързани

Няма нищо лошо, ако сте необвързани от пет години, няколко месеца или никога не сте имали сериозна връзка. След приключването на една петгодишна връзка реших, че искам да съм необвързана и да разбера какво е да съм самостоятелна. Бях момиче, което винаги имаше сериозни отношения и исках да видя що за човек съм, когато не съм „прикрепена“ към някого. Срещах се с няколко мъже през това време, но нямах връзка в продължение на година. И знаете ли какво? Беше добре. От колко време и защо сте необвързани не е показател за успеха ви в живота.

2. Дали и кога ще имате деца

Да имаш дете е едно от най-важните решения за всяка жена. Буквално трябва да сътвориш човек, да си отговорен и да те е грижа за него цял живот. Така че не е работа на околните кога и дали една жена ще вземе това решение за живота си. Необвързаните жени нямат нужда някой да им припомня грубо за годините и яйцеклетките им, нито пък трябва да се защитават за решението, което са взели.

3. Пътувате по света сами

Мъжете пътуват сами през цялото време и никой не го интересува, но стане ли дума за жена – веднага всички започват да й обясняват колко е опасно и как трябва да има мъж до себе си, или пък да се фокусира върху по-важни неща (брак, деца). Аз пътувам много и мога да ви кажа, че това са глупости.

4. Вашата сексуалност

Ваше право е да експериментирате, да се срещате с различни типове хора и да преминавате през различни фази. Това е забавната част от живота и начин за себепознание. Няма нищо лошо в това да си променяте мнението, докато откриете какво ви харесва и какво не.

5. Решението да не се виждате повече с някого

Може би сте имали прилична първа среща и дори сте целунали момчето в края на вечерта. Но по-късно като сте се замислили, сте установили, че има нещо, което ви притеснява и той не е за вас. И това е съвсем нормално. Не трябва да давате обяснения на приятелите си защо не харесвате това момче и не искате повече да се виждате с него. Не искате и толкова.

6. Не си падате по баровете

Има милион начини да срещнете някое момче. Не е задължително това да стане в бар, ако това не е "вашето“ място. Не се поддавайте на натиска на приятелите си. Аз пък не искам да срещна бъдещото си гадже, когато и двамата сме пияни. Това лошо ли е?

7. Онлайн срещите

Няма нужда да се обяснявате дали си падате или не по онлайн срещите. Нито пък кои сайтове посещавате. Срещнали сте гаджето си в Tinder и смятате да се жените? Поздравления! Да изберете да не се занимавате с онлайн срещи е също толкова добре.

8. Почивка от срещите

Понякога си давате сметка, че не искате да се срещате с никого точно сега. Може би развивате кариерата си и работите по 14 часа, или пък все още носите травми от предишната си връзка. Да отстъпите назад и да се фокусирате върху други приоритети за известно време може да е най-доброто решение на този етап.

9. Колко котки имате

Добре. Имате 5 котки и това е... малко в повече. Много косми навсякъде, много почистване. Но шегите за отчаяните самотни жени и техните котки са безвкусно клише. Освен това има немалко необвързани мъже с котки и какво от това?

10. Не искате да се жените

Бракът, както и децата, е сериозно решение. За себе си смятам, че се чувствам добре и завършена и без брак. Дали искам дългосрочна и сериозна връзка? Да, разбира се. Но нямам нужда да подписвам договор, за да удостоверя любовта си към някого. Много жени се чувстват по този начин. И докато някои си мечтаят още от малки момиченца за сватбена рокля, други си мечтаят да си купят къща или да направят кариера. Не казвам, че не можете да направите тези неща, ако сте женени. Просто някои жени не се интересуват от това.

11. Колко време ви отнема да преодолеете раздялата с бившия

Някои раздели са по-трудни от други. Понякога ви трябват само няколко седмици да се справите, друг път са ви нужни месеци. Всеки човек е различен, всяка връзка и раздяла – също.

12. Поведението ви на необвързани

Истината е, че правим различни неща, когато сме обвързани и необвързани. Дали когато съм имала връзка, съм си поръчвала всяка вечер китайска храна и съм гледала сериали до 3 през нощта? Не, разбира се. Когато имате гадже, има и една обща рутина, която ви държи заети. Когато сте необвързани, можете да правите каквото си искате и това му е хубавото.

13. С кого си прекарвате времето

На определен етап от живота си може да се срещате с някого, без да е сериозно. Знаете, че не е „единственият“ и никога няма да имате връзка, но се наслаждавате на компанията му. Има ли значение дали приятелите ви го харесват?

14. Защо любовният ви живот е провал

Любовта и отношенията са сложни неща. Понякога връзките се провалят, дори да сте дали най-доброто от себе си. И в това няма нищо лошо. Човек пада, премисля нещата, учи се от грешките си и се изправя отново. Не е нужно да обяснявате на когото и да било защо любовният ви живот не е толкова успешен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама