4 начина да събудите либидото си по време на "пролетна умора"


4 начина да събудите либидото си по време на "пролетна умора"
Снимка: iStock/Guliver

Нямате желание за екшън под завивките? Не сте сами. При смяна на сезоните често се случва хормоните да се разбушуват и това да рефлектира върху женското либидо. Разбира се, сексът е важна част от всяка връзка, така че ето няколко начина, които да ви върнат обратно "в играта".

1. Медитирайте

Може да ви изглежда малко странно, но учени и сексолози са убедени, че медитацията помага изключително много при проблеми със сексуалното желание. Всъщност, за "събуждане" на либидото мозъкът има нужда от фокус и спокойствие.

2. Правете упражненията на Кегел

Самите тренировки се изразяват в стягането, задържането за няколко секунди и отпускането на мускулите на тазовото дъно и така няколко повторения. Стягането на влагалищната мускулатура подобрява кръвоснабдяването там долу, повишава чувствителността на G-точката, в резултат на което удоволствието от секса е по-голямо.

3. Тренирайте

С напредването на възрастта, нивото на тестостерона в тялото на жената намалява, което на свой ред води до редуциране на мускулната маса и намаляване чувствителността на половите органи. Физическата активност ще върне хормоните в строя и либидото ви ще се изстреля до небето.

4. Не пренебрегвайте билките

Има редица хомеопатични препарати и билки, които доказано оказват влияние върху сексуалното желание. Дамяната традиционно се е използвала като енергетик и афродизиак през миналия век, а маите са използва листата ѝ, за да увеличат сексуалната си потентност. Счита се, че растението е силен антидепресант с мек и успокояващ ефект, особено при емоционален дисбаланс.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама