4 знака, че вашият партньор е обсебен да ви контролира


4 знака, че вашият партньор е обсебен да ви контролира
Снимка: iStock

Прекомерната защита понякога е равна на притежание и двете неща могат да бъдат много вредни. Партньорът обикновено действа по този начин поради страх да не загуби човека, с когото е. Той се дави в своята несигурност и затова не може да покаже безусловното си доверие на половинката си. Ето защо иска да е с нея през цялото време и да знае всяко нейно движение 24/7.

Ако той прави тези 4 неща, неговата загриженост е нездравословна:

1. Изразява любовта си много рано

Вместо да изчака да види накъде върви връзката, контролиращият мъж ще изповяда дълбоката си любов отрано. Не само това, той ще ви накара да направите същата декларация за ангажираност. Вероятно ще ви ласкае, като ви каже как правите живота му много по-добър и ще ви принуди да опитате да почувствате същото. Това е неговият начин да ви обвърже от самото начало, за да знае, че сте само негова.

Вижте още: 7 манипулативни игри на мъжете, с които скапват емоционално жените

2. Ревнува ви и разпитва за всичко

Той смята, че всички мъже на тази земя са влюбени във вас и че може би флиртувате с тях. Несигурен е и прави така, сякаш вашите действия са отговорни за неговите чувства. Ето защо винаги задава въпроси къде сте били, с кого и за какво сте говорили. В момента, в който ви чуе да говорите за бивш партньор или за някой, когото смята за съперник, се вбесява и прави голяма сцена на ревност.

3. Казва ви как да се обличате

Свръхгрижовният партньор не разбира, че не се обличате за другите, а само за себе си. Контролирането на това, което носите, показва, че ви ревнува неоснователно и е несигурен във връзката ви. Не желае хората около вас да ви гледат и затова предпочита да сте облечени по-консервативно. В момента, в който започнете да мислите дали облеклото ви ще бъде одобрено от партньора ви, е сигурно, че сте в потискаща връзка.

Вижте още: Бягайте от тези 5 типа мъже, защото ще провалят живота ви

4. Той ви следва навсякъде, като твърди, че е за вашата безопасност

Твърде грижовният мъж смята, че сте в безопасност само когато той е наоколо и в опасност, когато сте сами. Ето защо иска да бъде с вас през цялото време и дори да ви последва до колата ви, за да се увери, че ще запали. Той вероятно също ще дойде с вас на прегледите при лекар и ще желае да се допитвате до него за всичко, свързано с живота ви. Той също така не смята, че е странно, ако винаги иска да идва с вас, когато излизате с приятелите си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама