5 лъжи, които си казваме след раздяла, а НЕ трябва


5 лъжи, които си казваме след раздяла, а НЕ трябва
Снимка: iStock

На много хора им е трудно да продължат напред след тежка раздяла. Една от основните причини да не успяват са лъжите, които си казват за бившия им партньор.

Самоизмамата – нашата неспособност да признаем истината пред себе си – е опасна, защото действа извън нашето рационално съзнание. По този начин не можем да видим как сами се лъжем, тъй като честността към себе си изисква от нас да признаем истината. Често това е много болезнен процес.

Това са най-честите лъжи, които си казваме след раздяла:

1. "Моят бивш беше най-добрият"

Това твърдение е твърде крайно и вероятно неточно. Истината е, че той е имал положителни и отрицателни качества, както всички хора. Той не е бил най-добрият или най-лошият, а нещо по средата.

Какво да си кажете вместо това:

"Бившият ми означаваше много за мен в един момент от живота ми, но той не беше най-добрият или най-лошият човек на света".

Вижте още: 4 знака, че партньорът ви е изгубил интерес към вас

2. "Ако ме обичаше повече, връзката ни щеше да проработи"

Прието е да мислим, че ако обичаме някого достатъчно, връзката непременно ще успее. Истината е, че любовта е необходимо условие за развитието и процъфтяването на една връзка, но със сигурност не е достатъчна, за да направи едни романтични отношения здрави или пълноценни.

Какво да си кажете вместо това:

"Наистина обичах бившия си, но любовта не е достатъчна, за да сме успешна двойка."

3. "Никога няма да превъзмогна бившия си"

Вашият бивш партньор може да е бил много важен човек в живота ви, но преодоляването му има много общо с усилията, които полагате, за да се излекувате след раздялата. Има много неща, които можете да направите, за да си помогнете – например да промените мисленето си.

Какво да си кажете вместо това:

"Не съм преодоляла бившия си днес, но избирам да си помогна и да продължа напред."

4. "Мразя всичко в моя бивш"

Понякога при развод или при много тежка раздяла си спомняме само негативните неща за бившия. Ние ставаме свръхфокусирани върху него, виждайки го като чудовище, враг или ужасен човек, който е унищожил живота ни. Но истината е, че да останете гневни и мразещи не е полезно, защото ви държи фиксирани върху някой, който вече не е ваш партньор.

Какво да си кажете вместо това:

"Трудно ми е да си спомня нещо положително за моя бивш в момента, защото съм толкова наранена и ядосана за това как приключи връзката ни. Работя върху освобождаването на гнева си."

Вижте още: Ако вярвате в тези 10 неща, никога НЯМА да намерите истинската любов

5. "Никога няма да намеря някой по-добър"

След сърцераздирателна раздяла е обичайно да мислите, че никога няма да намерите някой, който да ви кара да се чувствате като бившия ви, като по този начин приемате, че ви чака едно нещастно бъдеще. Истината е, че е много вероятно да намерите друг мъж, ако сте готови да предприемете стъпки, за да излекувате болката от тази раздяла, да се поучите от нея и да излизате с нови хора.

Какво да кажа вместо това:

"Страхувам се, че никой няма да ме накара да се чувствам толкова добре, колкото бившия ми, но знам, че има милиони хора по света. Ако използвам тази раздяла, за да се поуча от нея, има голям шанс отново да срещна някой специален."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Най-голямата болест в днешните времена е да не бъдете обичани.

Принцеса Даяна

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама