5 причини, че сексът е по-добър след 40


5 причини, че сексът е по-добър след 40
Снимка: iStock/Guliver

Понякога си мислим, че след 40 животът се променя в негативна посока и страстта отшумява.

Всъщност обаче все по-често изследвания и различни проучвания доказват, че животът и на жените и на мъжете след 40 става все по-хубав и те са по-предразположени за щастие.

Ето защо се сексът след 40 е по-добър. Даваме 5 причини ЗА!

1. Знаете как да търсите секс

На тази възраст вече сте научили много както за вас самите, така и за партньорските отношения и най-вече за секса. Задръжките вече ги няма и всичко е на чисто. Знаете какво точно искате и как да го получите.

2. Осъзнавате качествата си

За всяка жена е важно да знае своите лични предимства. Самочувствието и самоувереността растат с времето, защото вече ставате по-опитни, опознавате себе си повече и можете да покажете на света, защо сте специална и различна. Жените на 40 не се притесняват от своите качества и недостатъци.

3. След 40 сте склонни да опитвате нови неща

Желанията за новото и различното се засилват осезаемо. Имали сте много време да помислите какво сте пропуснали и какво желаете да повторите. Затова на тази възраст вече нямате задръжки и сте уверена в решенията си.

4. Директна сте

Вече не е нужно да се спазва добър тон и да се очаква уместния момент. Не се притеснявате да споделите с партньора всичко, което мислите, независимо как ще прозвучи. Това е признак на зрялост. Все пак преценявате добре какви думи да използвате и как да се изразите.

5. Правите избори

След 40 вече знаете малко повече за това какво ви харесва и какво не, кое определено си заслужава и кое не толкова. Опитните жени знаят как да изберат правилния партньор и какво искат и очакват от него. Те търсят определени качества както в емоционален, така и в интимен план.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама