5 причини защо умните жени по-трудно намират любовта


5 причини защо умните жени по-трудно намират любовта
Снимка: iStock/Guliver

Ако принадлежите на група от по-интелигентни хора, вашият любовен живот може да бъде доста объркан. Намирането и задържането на любовта може да се окаже изненадващо трудно за вас. Може да се чувствате неразбрани във връзките си и не достатъчно сигурни какво правите. Отговорът, колкото и изненадващо да звучи, се крие във вашето IQ. 

Интелигентите хора изглежда, че имат всичко, което поискат - те са завършили с отличие училище, кариерите им процъфтяват, социалният им живот е пълен с вълнение и тяхната личност може да спечели всеки. Но това не означава, че им е лесно да открият правилния партньор, да се влюбят и да имат дългосрочна връзка.

1. Интелигентите хора ценят независимостта

Умните хора ценят своята независимост повече от всичко останало. Те често пренасят това качество върху други сфери в живота си. Това не означава, че не изпитват любовта и нуждата от партньор, но тяхната нужда за свобода не спира, когато влязат във връзка. Това поражда напрежение между тях и половинките им, особено когато започнат да живеят заедно. Техните партньори просто трябва да разберат и да уважават личното им време и пространство, за да изградят силна и продължителна връзка с тях.

2. Те никога не се впускат прибързано във връзки

Когато умните хора са свободни, това е така, защото те съзнателно са взели това решение. Макар че може да изглеждат незаинтересовани на възможните любовни партньори, понякога е полезно човек да бъде сам за известно време, тъй като има достатъчно време да преосмисли предишните си връзки, да потърси грешките си, а също така да научи много за себе си и как да израсне като човек. Това от своя страна често ги кара да са смятани за дистанцирани и студени, но всъщност им помага никога да не изглеждат нуждаещи се и да не се впускат във връзки заради грешните причини.

3. Не могат да ограничат себе си от анализиране на нещата

Високо интелигентните хора изглежда да имат доста различни мозъци. Те обикновено премислят нещата прекалено много и прекалено аналитично, което може да бъде вредно за тях, тъй като хората няма винаги да ги чакат да обсъждат всички плюсове и минуси. Това качество обаче ги спасява от това да се влюбват прекалено бързо. Да, любовта не трябва да бъде рационализирана, но въпреки това ослепяваме от емоции и страдаме повече, когато преминем на рационалната част.

4. Те са предпазливи

Подобно на предишната точка, умните хора не вярват много в концепцията за любовта от пръв поглед. Отново, това не е защото имат липса на романтичен ген, а просто защото по-ясно си спомнят болката от миналото. Затова те са по-предпазливи, това е техният отбранителен механизъм срещу това да бъдат наранени.

5. Професионалисти преди любовници

Умните хора често изглеждат по-фокусирани върху техните кариери, отколкото върху любовния си живот. Това не е изненада след всичко, което споменахме. Тъй като те често не са разбрани във връзките си, професиите им са мястото, където се чувстват добре, оценени и успешни. Техните кариери са техните комфортни зони, тъй като им осигуряват възможност да използват тяхната рационална страна и аналитичността им влиза в добра роля. Това е причината защо те се омъжват по-късно, което често е в тяхна полза, тъй като могат да влязат в брака като осъзнати и успешни хора, които знаят точно какво искат в живота.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама