6 лесни начина да накарате един мъж да бъде открит с вас


6 лесни начина да накарате един мъж да бъде открит с вас
Снимка: iStock

Невинаги е лесно за мъжете да се отворят емоционално във връзките. Много често това няма нищо общо с вас, а всичко e свързано с отношението към мъжете в нашето общество.

Предполага се, че те са твърди и силни, което означава да пазят чувствата си дълбоко в тайна. Когато влязат във връзка, отварянето може да се стори почти невъзможно, дори когато знаете, че няма нищо, което биха харесали повече.

Не можете да принудите някого да разголи душата си, но не можете да имате връзка с някой, който няма смелостта да направи този скок и да започне да ви се отваря. И така, ето няколко полезни насоки как да му помогнете да направи точно това - без да го плашите.

1. Кажете му защо цените връзката ви

Да говорите за чувствата си (добрите, лошите и несигурните) не е естествено за всеки. Така че бъдете тази, която ще създаде прецедент. Кажете му на ясен и прост език какво цените във връзката ви. Не е нужно да е някакъв грандиозен жест - всъщност, превърнете го в навик, така че постоянно да му напомняте колко много го цените.

Вижте още: 5 неща, които всяка жена трябва да чуе от мъжа, когото обича

2. Покажете, че го цените и подкрепяте

Наред с това да говорите за чувствата си, да накарате един мъж да бъде уязвим с вас означава да му дадете да разбере колко много го обичате, подкрепяте и цените, независимо през какво преминава.

3. Изслушвайте искрено, без да отговаряте

Активното слушане е от съществено значение във всяко партньорство и всъщност може да подобри всяка връзка. Но някои двойки са склонни да имат проблеми с практикуването на активно слушане, като вместо това избират да се включат със собствените си отговори.

За да накарате един мъж да се почувства уязвим с вас, той трябва да знае, че вие ​​присъствате напълно, когато говори. Това означава да го гледате в очите, да обръщате цялото си внимание, да се въздържате от коментари и да му давате време и търпение да формулира мислите си.

4. Споделете надеждите си за връзката ви

Нормално е, когато сте щастливи във връзката си, да помислите накъде я виждате да върви в бъдеще. Защо не? Пътят пред вас, когато сте намерили човек, с когото искате да го споделите, може да бъде толкова вълнуващ за обмисляне и изследване. За него обаче това може да е непосилно.

Опитайте се да се въздържите да не го засипвате с въпроси като: Искаш ли някога да се ожениш? Искаш ли да имаш деца Къде да търсим къща, в която да се установим? Това е особено вярно, ако връзката все още е в началото.

Има и други начини, по които можете да изразите надеждите си за съвместно бъдеще. Да кажете нещо като "Толкова се надявам, че връзката ни ще продължи да расте заради това колко забавно беше досега" е много по-лесно за него и по-лесно смилаемо за справяне, отколкото конфронтационни удари като "Всичките ми приятели се женят – ти какво мислиш?".

Вижте още: Как да направите магия за любов

5. Бъдете надеждни и последователни

Не можете да очаквате партньорът ви да иска да говори с вас, особено за дълбоки, лични проблеми, ако той не може да разчита, че ще спазите обещанията си и ще бъдете последователни в действията си. Изграждането на доверие е постепенен процес, но всяка дългогодишна двойка ще ви каже, че доверието е в основата на всяка щастлива, здрава връзка.

6. Споделете страховете си за връзката ви

Когато сте в романтична връзка с някого, на когото му е трудно да се отвори емоционално, може и на вас да не ви е лесно да свалите гарда си.

Устояйте на желанието, колкото и изкушаващо да е то, да държите страховете и несигурността си затворени, защото се страхувате, че той няма да може да се справи с тях. Това може да причини всякакви проблеми по пътя. Да го "взривявате" по-късно за таящото се негодувание е почти фатално в повечето случаи.

Споделяйки страховете си с него по сдържан начин, преди това да има шанса да се превърне в нокдаун, провлачваща битка, вие отново ще демонстрирате важно примерно поведение за една здрава връзка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама