6 начина да контролирате кога, къде и в кого да се влюбите


6 начина да контролирате кога, къде и в кого да се влюбите
Снимка: iStock

В началото любовта носи поток от силни емоции. Тя е вълнение, пърхащи пеперуди и разтърсваща душата магия. От друга страна е нервност, копнеж и страх от отхвърляне. И в крайна сметка, когато е истинска, тя се превръща в усещане за дом - безопасен, топъл, и изпълнен с надежда.

Някои казват, че влюбването е напълно случайно, други твърдят, че е съдба. Но докато минаваме през дните си, ние взимаме поредица от решения, които водят до резултати, които от своя страна създават вълна от събития.

Ако разгледаме влюбването като химически коктейл от хормони, то в първия етап (страст) откриваме допамин и норепинефрин, във втория еуфоричен етап (привличане) - окситоцин, а в последния етап (привързаност) - ендорфини. Според учените можете да контролирате хода на влюбването, което води до по-зряла форма на трайна привързаност и любов.

1. Вие контролирате дали и как ще се влюбите

Ако сте направили съзнателен избор да търсите любовта, по-вероятно е да я намерите. Ако не правите нищо, нито един принц няма да се озове на прага ви със стъклена пантофка. Трябва да сте отишли на бала преди това. Можете да увеличите шансовете си да се влюбите в някого, като експоненциално се срещате с нови хора и създавате възможности за връзка.

2. Вие определяте какво искате от партньора

Намирането на перфектния партньор започва с разбирането и любовта към това, което сте. Помислете какъв човек сте като индивид - вашите ценности, личност, нужди, желания, цели и визията, която имате за живота си.

След това отделете време да обмислите какво искате от следващата си връзка. И не забравяйте едно нещо, което много хора пропускат: Запитайте се как искате да се чувствате с този, на когото ще дадете сърцето си.

3. Сигнализирате на другите какво търсите

Търсенето на партньор е като търсенето на работа (и в идеалния случай връзката продължава значително по-дълго). Дадена компания публикува обява за работа и вие отговаряте, като изпращате автобиографията си, възхвалявайки своите добродетели, квалификации и ентусиазъм за длъжността. Чрез интервюто научавате повече информация за работата. Профилът за запознанства е критичен начин да споделите важна информация за себе си и да декларирате какво е важно за вас.

4. Вие преценявате вашата съвместимост

След като сте решили, че сте привлечени от някого, опознаването му е процес на откриване и оценка. Радвате се на приликите и проучвате дали разликите са потенциално предизвикателство. Оттам можете да изберете да позволите на чувствата да растат или да ги стопирате, ако осъзнаете, че човекът не е подходящ.

5. Вие решавате колко искате да се ангажирате

Дълбокото влюбване изисква да решите дали ще станете уязвими или ще се въздържите. Постепенното споделяне на части от себе си отваря вратата за другия човек също да го направи. Твърде често обаче хората си пречат и издигат стени поради несигурност, нереалистични очаквания или призраци от минали връзки.

6. Вие избирате да бъдете любящ партньор

Любовта е глагол, а не дестинация. И всеки ден е възможност да действаме. Подходът към връзката с внимателно отношение може да ви помогне да се свържете с това, което е най-важно за вас и да видите човека до вас с приемащи очи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама