6 начина да се предпазите, когато използвате приложения за запознанства


6 начина да се предпазите, когато използвате приложения за запознанства
Снимка: iStock

Според последните статистически данни около 323 милиона души по света използват онлайн приложения за запознанства, а приходите от тях са достигнали 5,61 милиарда долара през 2021 година. Наистина е потресаващо колко много хора се опитват да намерят любов чрез телефоните си, тъй като социалните взаимодействия на живо изглеждат все по-трудни в днешно време. Но общуването с непознати онлайн крие своите рискове, затова вярваме, че с тези прости съвети ще можете да сте в максимална безопасност.

1. Направете бърза проверка

В приложенията за запознанства има много хора, които създават фалшиви профили със снимки, които дори не са техни. Първото нещо, което трябва да направите, ако дадена снимка изглежда твърде перфектна, е да потърсите изображения в мрежата, извършвайки обратно търсене. По този начин ще можете да проверите откъде идва снимката. Друг начин, по който можете да се защитите, е да потърсите името им в търсачката.

2. Избягвайте подозрителни профили

Някои профили имат само по 1-2 снимки и почти никаква информация като свързани акаунти, например. Това е много подозрително за хора, които използват приложения за запознанства, и трябва да се отнасяте към тези акаунти с повишено внимание. Най-добре е изобщо да не взаимодействате с тях.

3. Потърсете човека в социалните медии

Да, човекът може да е истински, но също така може и да е измамник. Например, някои мъже могат да твърдят, че са много атлетични, но в профилите им да няма снимки, навеждащи ви на тази мисъл.

4. Не споделяйте твърде много подробности

Да се опознаете преди лична среща е важно, но това не означава, че трябва да разкривате личните си данни. Не споделяйте домашния си адрес или този на работното място и се уверете, че телефонният ви номер не е онлайн, дори в LinkedIn. Ще се учудите колко много измамници са пращали линкове онлайн, които са се оказвали шпионски софтуер, копиращ личните ви данни.

5. Не оказвайте финансова помощ

Знаем, че това звучи твърде наивно, но „любовните измами” са се увеличили с повече от 304 милиона долара само за една година. В тези случаи предполагаемият ухажор иска пари, за да дойде да ви види, ако живеете далеч един от друг или пък за лечение на уж болната му сестра. Какъвто и да е случаят, никога не трябва да давате пари.

6. Направете няколко видео разговора преди среща

Ако харесвате другия човек много и обмисляте да се срещнете с него лице в лице, можете първо да организирате видео разговор. Разбира се, много неща могат да бъдат фалшифицирани и скрити във видео чатовете, но все пак си заслужава. Ако другият човек категорично отказва да проведе видео разговор с вас, той може да не е този, за когото се представя.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама