Историята на най-популярния парфюм, по който полудя TikTok


Историята на най-популярния парфюм, по който полудя TikTok
Снимка: iStock

Светът на ароматите е наистина субективен. Вашият отличителен аромат може да е нечия чужда представа за ад, но има нещо интригуващо в цялата тази игра на сетива. Понякога обаче се появява парфюм, който превзема света като буря и се превръща в културен феномен.

В продължение на няколко години това беше Le Labo Santal 33, аромат, който бързо се превърна в тема за разговори на всички седмици на модата от Лондон до Париж. Преди това хитове бяха „цветната бомба” на Viktor & Rolf и Gypsy Water на Byredo.

Сега? Всички са луди по Baccarat Rouge 540, създаден от Франсис Куркджиян – световно известен парфюмерист и може би един от най-великите на всички времена. Той е човекът, който стои зад цял набор от емблематични аромати.

Но Baccarat Rouge 540 съвсем не е нов. За първи път лансиран през 2015 година, ароматът е резултат от дългогодишно сътрудничество между Куркджиян и Baccarat, френски производител на кристали.

„В края на 2013 г. Даниела Рикарди, президентът на Baccarat, ме помоли да създам отличителен аромат, който да отбележи честването на 250-ата годишнина на компанията. Представих си парфюм, наречен Baccarat Rouge 540, който съществува само в 250 номерирани кристални бутилки. След лансирането знаех, че е добър, защото щом го сложех, получавах много комплименти."

Всъщност, шумът, който се вдига около парфюма, е толкова невероятен, че парфюмеристът решава да му даде нов живот, пускайки го в емблематичната бутилка на Baccarat като част от собствената си къща - Maison Francis Kurkdjian. Днес можете да закупите цяла серия - оригиналната парфюмна вода, парфюмният екстракт, свещ, мъгла за коса, масло за тяло и крем за тяло.

„Още от каменната ера сме създадени да разпознаваме храната, а Бакарата има висококалорична миризма на леко изгоряла захар. Това означава, че според мозъка той ще ви даде енергия да се борите с всички опасности. Това, което казвам, е, че сме добри в откриването на калорични миризми.” споделя парфюмният журналист Дю Парк.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама