6 неща, които ви пречат да продължите напред след раздяла


6 неща, които ви пречат да продължите напред след раздяла
Снимка: iStock/Guliver

Всеки има нужда от различно време, за да превъзмогне раздялата с любим човек и да продължи с живота си. Но ако все още не можете да забравите бившия си и не спирате да се лутате в един омагьосан кръг, най-вероятно тези 6 неща ви пречат.

1. Социалните мрежи

Ако постоянно попадате на негови снимки и статуси в социалните мрежи, ще бъде много трудно да го забравите. Независимо колко любопитни сте относно това какво прави без вас, по-добре е да го държите далеч от погледа и съзнанието си. Направете си услуга и го изтрийте от всички социални мрежи, които използвате.

2. Телефонът ви

Не е нужно да изтривате всички снимки, които сте си правили заедно, но трябва да ги махнете от телефона си. Преместете ги в компютъра си или на флашка, но не ги оставяйте в телефона си, тъй като така лесно ще попадате на тях, докато все още лекувате сърцето си.

КАКВО ВСЯКА ЗОДИЯ ПРАВИ ТАЙНО СЛЕД РАЗДЯЛА

3. Общите ви любими песни

Слушането на песни, които ви напомнят за бившия, със сигурност не е добра идея. Така само подхранвате болката си. Музиката може да лекува, затова просто заложете на плейлист с подходящите парчета.

4. Съобщенията му

Подобно на снимките, трябва да изтриете съобщенията му от телефона си. Ако има конкретни, които искате да запазите, защото са по-специални (макар че не ви съветваме), направете скрийншот и ги изпратете на пощата си, преди да ги премахнете. Не трябва да ги препрочитате късно вечер, когато не можете да заспите и се опитвате да разберете къде точно са се объркали нещата между вас.

5. Вашето семейство и приятели

Вашите близки искат най-доброто за вас и са загрижени, затова е нормално да ви разпитват за бившия ви, особено ако раздялата е скорошна. Обяснете им, че не се чувствате комфортно да коментирате тази тема и бихте им били благодарни, ако я избягват.

6. Собствените ви мисли

Може би ви е трудно да продължите напред, тъй като смятате, че бившият ви приятел е бил единственият за вас. Може би си повтаряте, че никой повече няма да ви обича и не заслужавате да бъдете щастливи. Но това са лъжи. Някой ден ще намерите друг човек, с когото отново ще откриете любовта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама