6 предимства на отворената връзка


6 предимства на отворената връзка
Снимка: iStock/Guliver

Традиционните връзки понякога са изпълнени с редица проблеми. Поставени сме пред предизвикателства като ревност, липса на доверие, пълен контрол, еднообразие, рутина, съобразяване с чуждо мнение.

Всичко това натежава на някои хора и те решават, че за тях е по-добре да са в отворена връзка. Какви са предимствата на този тип отношения и защо все повече съвременни двойки ги практикуват? Вижте предимствата на отворените връзки в следващите редове и преценете дали пък не биха улеснили и вашия живот.

1. Липса на ревност

При класическите връзки почти винаги присъства нотка на ревност. Но при някои двойки това чувство е твърде болезнено и обсебващо. Дори става причина за скандали, емоционални травми, липса на доверие и разруха на отношенията. В отворените връзки не може да става и дума за ревност. Партньорите са наясно, че всеки от тях се вижда и с други хора, приемат го и не го правят на проблем.

2. Липса на контрол

При традиционните партньорство почти винаги има и налагане на контрол от страна на единия или другия участник. Налага се да се съобразяваме с мнението на партньора си, да правим компромиси със себе си. При отворените връзки двойките са с по-модерни възгледи. Те са широкоскроени хора, които не правят драми, не се засягат и са дали пълна свобода на човека до себе си.

4 ТИПА МЪЖЕ, КОИТО НЕ СЕ ОБВЪРЗВАТ

3. Повече свободно време

При обикновените връзки хората искат да прекарват много време заедно и така понякога пренебрегват приятелите си. Или нямат достатъчно време за самите себе си. При по-свободните отношения нещата са различни и всеки от партньорите има собствен отделен и пълнокръвен живот.

4. По-голямо разнообразие

Един от минусите на класическите връзки е, че рутината и еднообразието се настаняват в отношенията на двойките много бързо. При отворените връзки такива моменти липсват, защото там има по-голямо разнообразие и паралелни срещи с нови хора.

7 ПРАВИЛА, КОИТО ДА СПАЗВАТЕ ПРИ ОТВОРЕНА ВРЪЗКА

5. По-хубав секс

При отворените връзки сексуалният живот е по-вълнуващ и интересен, защото съществува по-голямо разнообразие. Тук тръпката винаги се запазва.

6. По-голямо доверие

Отворените връзки помагат на двойките да изградят по-голямо доверие. Те споделят с партньора си всичко и не се налага да крият изневери и флиртове, защото начинът им на мислене е друг.

Колкото и плюсове да имат отворените връзки, те крият и неприятни моменти. Винаги има риск един от партньорите да се почувства зле при идеята, че половинката му се среща с други хора. Разкрепостеният начин на живот крие и повече рискове за здравето ви. Отворените връзки определено не са за всеки. Така че трябва да помислите добре, преди да се впуснете в подобно приключение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама