7 мита за мъжете и жените, които пречат да се изгради щастлива връзка


7 мита за мъжете и жените, които пречат да се изгради щастлива връзка
Снимка: iStock

Не вярвайте на всичко, което чуете! Ако се влюбите в даден човек, първо го опознайте, а след това си направете изводи. Не следвайте стереотипите и не слушайте какво казват другите хора!

Жените се нуждаят само от пари

За някои жени парите може би са основата и главната цел в търсенето на партньор. Но само за някои от тях! Ще се изненадате, когато разберете колко такива дами са готови да живеят дори в колиба заедно с онези, които ще ги изслушат, ще разберат проблемите им и ще им гарантират стабилен и щастлив живот. За жените важни са чувствата, подкрепата и сигурността. Понякога това включва и финансова стабилност.

Жените са по-слабият пол

Погрешното схващане, че всяка дама е потенциална "принцеса", която с радост ще прехвърли цялата отговорност за живота и съдбата си на "красивия принц" - е доста често срещано. Разбира се, има дами, които обичат да са по-слабите и имат нужда от постоянна грижа и контрол, но мнозинството все още предпочита партньорството и равенството.

Една жена веднага иска близки отношения

Нищо подобно. Мнозина, също като мъжете, търсят възможност да имат една хубава вечер и да забравят за нея завинаги. Така че не си мислете, че всяка дама, с която се запознаете и пофлиртувате, вече си прави бъдещи планове за съвместно съжителство с вас, брак и деца. За щастие, споменатите по-горе дами посочват целите си предварително.

Жените винаги искат да променят мъжа

Нека само да кажем, че ако се планира съвместен живот, тогава всеки ще трябва да се промени. Това се нарича "връзка". Здрави и хармонични взаимоотношения, в които всеки се бори със своите недостатъци. И идеята, че една жена винаги иска да промени мъжа „според нуждите си“, е мнението на онези, които по принцип не са узрели да работят върху себе си и да се променят.

От мъжете се изисква да поемат инициативата

Отдавна е доказано, че това е остарял социален модел. Съвременните жени са също толкова способни да поемат инициатива, а мъжете могат да играят пасивна роля. В това няма нищо лошо.

Ако един мъж измами веднъж, той ще го направи отново

Е, да, да се правят изводи въз основа на един факт е много разумно и рационално. Но животът не е разделен на „черно и бяло“. И дори лъжата може да има адекватни причини. Затова не е необходимо човек да осъжда веднага. Дамите също не винаги са искрени с мъжете си, нали?

Мъжете се страхуват да се привържат емоционално

Мислите си, че мъжът може да се привърже към децата, толкова много, че да може да даде живота си за тях, но към една жена не може? Странно погрешно схващане, което изобщо не е вярно. Има мъже които наистина търсят запознанства само с една конкретна цел. Но има и такива, които ценят и уважават жените, не се страхуват да се обвържат емоционално и вярват, че семейството е най-важно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама