7 неща, които трябва да знаете, ако обичате интроверт


7 неща, които трябва да знаете, ако обичате интроверт
Снимка: iStock/Guliver

За да са успешни, връзките изискват много компромиси и отдаденост и от двете страни. Ако си представяте, че вашата любовна история ще включва напълно споделено свободно време и постоянни обаждания, то значи трябва да стоите настрана от интровертен тип хора. Но ако вече сте се влюбили в такъв, то ето какво трябва да знаете, за да не бъдете наранени.

1. Един интроверт никога няма да ви посвети цялото си време. Но не защото не му пука или не ви обича, а защото защитава собственото си време, както лъвица защитава малките си.

2. Той обича да прекарва времето си с вас, точно толкова, колкото се наслаждава и на самотата си. Добрата новина е, че в такава връзка ще сте сигурни, че човекът е с вас, защото наистина иска, а не защото го е страх да бъде сам или си търси развлечение.

3. Понякога ще се дистанцира емоционално и ще се затваря. Може дори да има нужда от няколко дни сред природата, насаме с мислите си. Това е от съществено значение за интровертите, защото само така успяват да намерят себе си, ако се чувстват изгубени.

4. Ще се нуждае от свободата и пространството си, както от въздуха. Ако очаквате пълно себеотдаване във връзката, вероятно ще бъдете разочаровани и нещата няма да проработят.

5. Ще има моменти, когато ще присъства само физически до вас. Може да са 30 минути, а може и 2 часа – приемете го и не се сърдете, ако партньорът ви иска да си дочете книгата.

6. Макар да изглежда егоист, вашият интроверт е изключително лоялен, когато обича. Вие не сте човек, с когото той прекарва време от удобство, скука или самота, просто защото никога не търси да изпълни тези нужди.

7. Силно чувствителен е и към най-малките енергийни промени. И макар това да го прави състрадателен и съпричастен, означава също, че трябва да споделяте какво ви тревожи.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама