7 неща, които убиват либидото


7 неща, които убиват либидото
Снимка: iStock/Guliver

Престанали сте да искате секс? Това е тревожен сигнал, а липсата на желание невинаги е свързано със здравето. Ето някои установени от специалистите причини, чието отстраняване ще върне интереса ви към противоположния пол, пише БГНЕС.

1. Стресът, нервността, безпокойството и недоволството изтощават не само психически. В такова състояние никога няма да се съгласите на секс. Учете се да изключвате външните дразнители.

2. Недостигът на сън провокира умората, раздразнителността, намалява равнището на тестостерона и вдига съдържанието на кортизола в кръвта, който носи тревожното състояние.

3. Преяждането на вечеря кара организма ви да се заеме с преработката на храна, а не със секс. Старайте се да ядете не преди лягане, а и се ориентирайте на леки и постни продукти.

4. Алкохолът притъпява усещанията и влияе на ерекцията. Освен това той обезводнява организма и намалява влажността на влагалището при жените.

5. Излишното тегло изключва разнообразието в секса, затруднява дишането и оросяването на половите органи с кръв, което се отразява директно на качеството на половия акт и на самия оргазъм.

6. Оралните контрацептиви променят хормоналния фон на жената, предизвикват сухота на влагалището, болки по време на проникване и усложнения при достигането на оргазъм.

7. Ниската самооценка също е пречка. Ето защо чувствайте се уверено в леглото, а за целта харесвайте тялото си. Не търсете недостатъци във фигурата си. Просто се наслаждавайте на възможността да се отдадете на секс с любимия човек.

Ако и при вас съществуват тези проблеми, доверете се на предложенията на vibrator.bg за увеличаване на либидото.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама