8 начина да разнообразите връзката си


8 начина да разнообразите връзката си
Снимка: iStock

Когато една връзка продължава дълги години, твърде възможно е страстта да бъде заменена с приятелство и ежедневието да ви погълне. В такъв момент е нужно да направите нещо, за да разнообразите връзката. Предлагаме ви няколко начина за добавяне на спонтанност към познатото и изпитано във времето:

1. Планирайте изненадващи пътувания

Неочакваните жестове и изненади са чудесен начин да освежите отношенията. Прекарайте един уикенд на място, където и двамата никога не сте били. Съвместните открития са прекрасно изживяване и за двама ви, плюс спомени за онези страстни емоции, които са били преди. И никога не е късно да ги съживите! Не е необходимо да планирате дълго, решете - и тръгвайте на някъде

2. Или пътувайте наблизо

Не е необходимо да напускате страната и да отидете на далечно място, защото можете да посетите съседен град, наслаждавайки се на компанията си един на друг. По-евтино е и отнема по-малко време.

3. Правете спонтанен секс

С течение на времето рутината е пристрастяваща, много действия се извършват стереотипно, включително и сексът. И ако предложите да го направите спонтанно, партньорът вероятно ще се съгласи! Нужно е само малко смелост - и страст. Ще прекарате страхотно!

4. Опитайте нещо ново

Нов ресторант, театър или просто неочаквано ястие за вечеря могат да освежат отношенията. Не вярвате ли? Да пробвате нещо ново заедно с партньора е едно страхотно преживяване. Да  откриете нови места, нови вкусове, нови приключения- това със сигурност ще ви забавлява. Когато мислите, че знаете всичко за човек, можете да загубите интерес към него.

5. Промяна на ролите

Много семейства отдавна са решили кой ще мие чиниите и кой ще изнася боклука, кой ще готви и кой ще ремонтира. Промените дори в такива малки неща могат да дадат много на вашите отношения.

6. Слушайте се повече един друг

Точно така! Слушайте внимателно партньора си и запомнете какво казва, какво харесва, какво мечтае. Тогава, например, често можете да се зарадвате един друг с подаръци и приятни жестове, просто трябва да разберете какво точно иска половинката.

7. Правете си подаръци без причина

Хубаво е, ако той ви подари цветя ей така, без причина, нали? Направете му и вие приятен подарък, с който ще го накарате да се усмихне.

8. Говорете за спонтанността

Обсъдете този въпрос заедно, помислете как да направите връзката си по-ярка и силна, като разберете кое ви доставя повече радост. Животът е един и не бива да го превръщате в рутина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама