8 знака, че може да бъдете приятели с бившия си


8 знака, че може да бъдете приятели с бившия си
Снимка: iStock/Guliver

Разделите обикновено не са лесни. Да оставиш някого, с когото си виждала бъдещето си, е наистина гадно. Трябва да се справяш с чувствата на липса, да живееш сама, а след това да разбереш как да отвориш отново сърцето си за друг човек. 

Този процес също е причината защо е толкова трудно за много хора да останат приятели след раздялата. Но бившите могат да бъдат приятели. Ето няколко знака, които ще ви подскажат дали може да запазите нормални отношения след края на връзката ви.

1. Раздялата ви не е била каша

Не всички раздели са еднакви. Понякога хората слагат край на връзките си заради причини като скука, отчуждаване, различен начин на живот или голямо разстояние. Ако не са присъствали неща като лъжи, изневери, тогава вече имате добра основа да останете приятели.

2. Нямало е физическо или емоционално насилие

Това казва достатъчно.

3. Не правите секс

Всичко е просто платонично и вече нямате сексуално привличане.

4. Връзката ви е не приключила заради скука

Ако ви е било скучно заедно, нещата няма да се променят, след като сте скъсали. Ако вие и бившият ви приятел винаги сте си прекарвали прекрасно, това означава, че ще ви бъде приятно да споделяте времето си само по приятелски.

5. Минало е достатъчно време от раздялата

Непосредствената фаза след раздялата включва много емоционални процеси и обмисляне на хубавите и лошите ви моменти. Няма смисъл да прибързвате, оставете си достатъчно време. Спомените ви са част от живота, но след известен период от време рядко ще се сещате за тях. Ще бъдете много по-добри приятели с бившия си, когато сте си дали достатъчно време.

6. Новата му приятелка знае за вас и вие уважавате връзка им

Ако бившият ви има нова връзка, това не означава, че не може да бъдете приятели. Важно е обаче неговата му приятелка да знае за вашето минало, както и за настоящето ви положение. Честността е важна, така че не е я подценявайте. Също така трябва да може да уважавате новите му отношения и да не изпитвате ревност, сравнявайки се с нея.

7. Имате чудесна комуникация

Това също е важно за приятелството. 

8. Харесвате се като хора

Връзката ви не се е основавала само на физическо привличане и химия.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама