9 начина да изградим стабилна връзка с любимия


9 начина да изградим стабилна връзка с любимия
Снимка: iStock/Guliver

Как да изградим стабилна връзка? Това е въпросът, чийто отговор някои хора така и не успяват да намерят през целия си живот.  Известният психолог Стан Таткин дава девет съвета, с чиято помощ ще успеете да изградите стабилна връзка.

1. Говорете за всичко с любимия си

Между партньорите, които са успели да изградят отношения на доверие, нямат теми за табу за разговори. Те споделят помежду си своите емоционални преживявания, съмнения и безпокойство, мнения за случващото се и предположения за развитието на дадена ситуация. Понякога дори споделят свои тайни и спомени от миналото си. 

2. Научете се как е "правилно" да се карате

Това не само ще ви направи по-щастливи, но и ще укрепи връзката ви. Не позволявайте на малките конфликти да ви отдалечат един от друг. 

3. Не губете чувството си за хумор дори по време на спор с любимия

Когато сте в конфликт с партньора си, опитайте се да запазите добрия тон и по възможност да потушите напрежението с шеги.

4. Мотивирайте се взаимно

Стремете се да си помагате в овладяването на стреса и да водите здравословен живот. Например, ако забележите, че партньорът ви не спи достатъчно, помогнете му да намери решение на проблема. 

5. Гледайте се по-често в очите

Зрителният контакт между партньорите играе важна роля за поддържането на силни взаимоотношения. Един поглед може да разкаже много за емоциите и реакциите на човека до вас. Когато се погледнете в очите, дори и да не осъзнавате, вие отново преживявате емоциите от първата си среща. 

6. Създайте своите ритуали

Създайте сутрешни и вечерни навици, които ще ви помогнат да се сближите с партньора си. Например, ходете на разходки заедно и понякога гледайте филми, за да се отпуснете след натоварен ден.

7. Никога не се карайте по телефона

Понякога изглежда, че е по-лесно да разрешите конфликта с партньор по телефона. Но това е лоша идея. Ако чувате единствено гласа на човек, вие се лишавате от предимствата, които ви дава зрителният контакт с него.

8. Станете незаменими един за друг

Двойките, които създават и поддържат силна емоционална връзка, се чувстват по-сигурни и изпитват по-малко стрес от тези, които не са успели да изградят доверие. Създавайки синергия във връзката си, вие ще се убедите, че когато действате заедно се справяте много по-добре, отколкото отделно.

9. Стремете се да научите повече за връзките и взаимоотношенията

Четете книги и посещавайте курсове заедно, анализирайте проблемите си, обсъждайте ги и търсете решения заедно. Това ще ви помогне да изградите стабилна връзка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама