Ето защо да мастурбираме


Ето защо да мастурбираме
Снимка: iStock/Guliver

Мастурбацията без съмнение е най-разпространената сексуална практика, която обаче винаги предизвиква срам, смущение и неудобство. Защо това е така? Една от причините е, че църквата я заклеймява и забранява. Тя е поставя като прегрешение на едно ниво с педофилията и евтаназията. За лошото име на мастурбацията се е погрижила и медицината до 20в., обвинявайки я, че предизвиква глухота или дори лудост.

Мастурбирането се свързва и с емоционална празнота, макар че човек може да има чудесен сексуален живот и все пак да мастурбира от време на време, за да си достави различен вид удоволствие от споделеното. Дали наистина това е толкова вредно, грозно или укоримо нещо?

Оказва се, че тъкмо обратно, мастурбацията има редица положителни въздействия, не само за човека, който я практикува, но и за двойката. Тя поддържа желанието. Чрез нея човек опознава тялото си и как функционира то. Води до подобряване на връзките с партньора. Дава увереност при сексуалните отношения в двойка. Намалява напрежението.

Противно на разпространеното мнение мастурбирането не е запазена територия само за мъжете. Немалко жени също обичат да си доставят удоволствие сами. Няма причина мастурбирането да се свързва с чувство на вина или срам. То е естествено за всички. Има дори изследвания, които са разкрили, че човешкият зародиш също мастурбира в корема на майката между 6-тия и 9-тия месец.

Източник: БГНЕС

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама