Как да го зарежеш, без да те намрази завинаги


Как да го зарежеш, без да те намрази завинаги
Снимка: iStock/Guliver

Раздялата е един от най-трудните процеси в живота на всеки човек. И докато за едни тя преминава сравнително лесно, други не могат с години да се възстановят. Страдат, не започват нова връзка или се впускат в поредица от еднократни приключения. Затова, когато дойде краят, как да го зарежеш, без да те намрази завинаги или да съсипе живота си след теб?

1. Не отлагай 

Най-големият проблем, свързан с раздялата, е това, че обикновено се отлага прекалено много. Дават се шансове, които не трябва да се случват, правят се много компромиси, нещата се усложняват, така че когато самият край дойде, нещата са по-скоро в сферата на омразата, отколкото в тази на любовта. Затова най-лесният начин за раздяла е този, при който тя става веднага, след като се почувства.

2. Бъди честна

Честността е ключов момент във връзката. Ако сме били честни в нейното начало, трябва да бъдем такива и в нейния край. Разумните доводи, ясните причини или просто обикновеното, но много важно – не съм щастлива, са може би най-лесният начин за безболезнен край на връзката.

3. Не изневерявай 

Една от най-често срещаните грешки при съвременните връзки е изневярата. Понякога тя се случва като инстинкт, друг път за наказание, а понякога просто като навик. Едно е сигурно - изневярата не е добър начин да се разделиш с партньора. Освен това има голяма вероятност да си навлечеш омразата му.

4. Поставянето на границите 

Обикновено, след раздяла, бившата двойка продължава някакви контакти. Това няма да е лошо, ако има поставени граници - ние сме само приятели, можем да пием кафе или питие, но само това. Раздели, при които двойката продължава всеки ден да се вижда или да се чува, водят до по-голямо нараняване.

5. Продължете напред 

Това е най-важното преимущество на раздялата – води ни напред. Ако човекът, който до преди това сме обичали, разбере, че така сме по-щастливи, по-лесно би приел самата раздяла и също би продължил напред.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама