Какво намалява либидото на жената


Какво намалява либидото на жената
Снимка: iStock/Guliver

Често се случва жената да изгуби всякакво сексуално желание. На какво се дължи това?

Съществуват редица причини, които влияят на сексуалната активност на слабия пол. Дори при силна любов към мъжа има периоди, когато на жената изобщо не й е до секс. Най-разпространеният фактор, който притъпява сексуалното желание, е стресът. Всякакви проблеми в живота, в работата, в отношенията веднага предизвикват депресивни състояния. А при психологически спад либидото на жената също пада.

Всички психолози и сексолози твърдят, че здравият сън влияе положително на сексуалната активност. Само при сън е възможно възстановяване на нервната система и силите на организма. Жената трябва да спи най-малко 6 часа на денонощие.

Определени продукти също влияят отрицателно върху сексуалния апетит. Честото бъркане в хладилника и преяждането намалява равнището на хормоните, отговарящи за инстинкта за размножаване.

Алкохолът, особено редовното му консумиране, разрушава хормоналната система. Това води до необратими последици, не само до липсата на либидо, но и до разрушителни процеси в организма.

Противозачатъчните хапчета променят изработването на хормони и могат също да повлияят върху сексуалността на жената. Гинеколозите сериозно се отнасят към подбора на противозачатъчни препарати и ги сменят веднага при появата на негативни последици.

Ниската самооценка е сериозен проблем за жените. Психологическите проблеми се лекуват само с помощта на специалисти.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама