Какво научих от 10 години секс за една нощ


Какво научих от 10 години секс за една нощ
Снимка: iStock/Guliver

Изгубих девствеността си чак в колежа, със сериозното си, консервативно гадже. Правихме безопасен секс няколко месеца, после връзката ни приключи (както и протестантската ми консервативност). Завърших образованието си с поредица от пиянски свалки и с песни за свобода в главата си.

Мислех си, че скоро след това ще се укротя, но всъщност прекарах едно десетилетие на мини-връзки, незначителни флиртове и секс за една нощ. Днес броят на партньорите ми е по-голям от възрастта ми, но не съжалявам изобщо, напротив – успях да науча какво харесвам в леглото, да не говорим за всички страхотни истории като секса в хотел със знаменитост или пък с мъж, практикуващ Тантра.

Какво не получих – заболявания, предавани по полов път и нежелана бременност. По този начин доказах, че да се държиш като това, което по-малко еволюиралите хора биха нарекли уличница, може да мине без никакви последствия (като изключим малко емоционална бъркотия), стига да умееш да се пазиш. Ваксинирайте се против папилома вирус, винаги използвайте презерватив, изследвайте се редовно. Ето още малко изстрадана мъдрост относно безопасния секс:

Партньор#3: Да настоявате за безопасен секс е ВАША отговорност.

"Защо не ми вярваш?" ми каза един от партньорите ми разочаровано, след като се беше опитал да ме убеди, че повече нямаме нужда от презервативи, след като спим заедно вече няколко седмици. Това беше абсурдно, но също така и странно. Защо той вярваше на мен? Не трябваше ли да се притеснява, че мога да му лепна гонорея, която да му докара подути тестиси, възпаление и болка при уриниране? Това беше важен житейски урок: подобно прибирането сам през нощта, предаваните по полов път заболявания не са толкова плашещи за повечето мъже, колкото за жените (факт: при тях симптомите са по-леки и по-лесно лечими, освен това ние по-лесно можем да изгубим фертилността си). Изводът: вие сте тези, които трябва да се грижат за собственото си сексуално здраве.

Партньор #20: Ако той мрази презервативи, може би просто носи грешния размер.

Този тип използваше презервативи неохотно, понеже не искаше все пак някой от нас да умре (напомняне: болестите, предавани по полов път, могат буквално да ви убият). Но всеки път, когато го слагаше, правеше измъчена гримаса и се оплакваше, че губи ерекция. Оказа се, че използва грешния размер и му стягат. Купих му по-големи и се превърнах в новата му любима секс партньорка.

Партньор #1: Добрите момчета разбират, че предпазването от забременяване е споделена отговорност.

В дните, преди здравните осигуровки да започнат да покриват Хапчето, контрацептивите ми излизаха около $30 на месец – доста голяма сума за беден колежанин. Тогавашният ми приятел си даваше сметка, че една нежелана бременност ще е проблем и за двамата, така че поемаше половината разходи. По същия начин, очаквам мъжете да си купуват собствени презервативи и винаги да имат в жилището си. Презервативите са скъпи и не се чувствам длъжна винаги да нося цяла кутия от тях в чантата си.

Партньор #14: Носете си презерватив в портмонето.

Само проверявайте периодично дали не му е изтекъл срокът на годност и дали опаковката не е пробита. Така винаги ще сте подготвени за секс на неочаквани места.

Партньор #9: Винаги пишкайте преди и след секс. Винаги.

Едно от гаджетата ми наистина обичаше гушкането след секс – толкова много, че когато се опитвах да стана и да отида до банята, ме дърпаше обратно на леглото и ме заключваше с големите си мускулести ръце. Позволявах му, но след това съжалявах, че не съм отмила бактериите от уринарния си тракт.

Партньор #26: Не е срамно да си признаеш.

Бях полугола в леглото с нов партньор, когото наистина харесвах и дори виждах шансове за нещо по-сериозно. "Трябва да ти призная нещо неудобно – каза той – Никога не съм имал никакви симптоми, но имам положителен резултат на тест за херпес. В момента съм на лекарства и би било много трудно да ти го предам, но все пак...".

Не правихме секс тази нощ, защото ми трябваше време да смеля информацията и да направя собствено проучване. Да, в началото се стреснах, но оцених честността и уважението му, при положение, че можеше да не ми каже нищо. Няколко седмици по-късно се оказа, че той е пълен идиот, но поне не скъсахме заради херпеса му.

Партньор #4: Аптекарят ви е приятел.

В една съботна сутрин, когато бях с особено тежък махмурлук и в почивка от противозачатъчните, се опитвах да си спомня какво точно се е случило предишната нощ. Да, на пода имаше празна опаковка от презерватив, но нямах никакъв спомен дали наистина сме взели предпазни мерки. Дали трябваше да отида на лекар? Кой ще ме приеме в събота? Слава богу, сетих се да попитам жената в аптеката, която ми обясни какво точно трябва да направя.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама