Не се страхувайте да обикнете отново


Не се страхувайте да обикнете отново
Снимка: iStock/Guliver

Повечето жени са доверчиви по природа и това тяхно качество понякога ги кара да страдат. Всяка представителка на нежния пол се е чувствала наранена и предадена от мъж, на когото е имала изключително много доверие. Някои дори не могат да си позволят да започнат на чисто от страх, че всеки следващ ще е същият като предишния. Но това не е така - не бива да стопирате любовния си живот. Това, че един мъж ви е наранил, в никакъв случай не означава, че всеки следващ ще постъпи по същия начин. Ето няколко неща, които ще ви накарат да се замислите:

1. Дайте си шанс да продължите напред 

Поговорката, че "Любов с любов се забравя" може би е отчасти вярна. Трябва да дадете шанс на себе си да бъдете щастлива. Въпреки съмненията ви, няма как да сте сигурна, че не ви очаква нещо по-добро. Трябва да рискувате.

2. Приемете болката като урок 

Всяка трудност в живота ни е урок. Вземете си поука и продължете напред. Приемете, че това е просто тест, който трябва да преминете, независимо какви чувства бушуват във вас. Научете се да не се доверявате на 100% на никого и да мислите в перспектива, а не само за момента. Също така следващия път внимавайте на кого и колко давате. В един момент ще се появи правилният човек и тогава ще разберете защо не се е получило с останалите. 

3. Животът е толкова хубав, когато хората се обичат

Всяка жена иска да има човек до себе си, който я обича. Защо да не сте щастлива? Само заради един бивш, който ви е разочаровал? Любовта е едно от най-красивите чувства на света. Тя дава крила на човека, мотивира го и го кара да се усмихва постоянно. Да, няма сигурност, но точно това я прави толкова красива и мистериозна. Да се откажете от мъжете само заради страха си от загуба е най-голямата грешка, която можете да допуснете.

4. Животът тече 

Животът е кръговрат, който все пак има край. Не го пропилявайте, защото ви е страх от нещо ново и различно. Точно рисковете са това, за което ще се сещате след години. Страхът е нещо, което единствено и само ще ви попречи да бъдете щастлива. Затова не губете време, а просто се отпуснете и позволете на чудесата да се случат в живота ви.

5. Любовта не е лъжа 

Толкова много хора са заедно до смъртта си. Не си мислете, че всички мъже са еднакви. Опитайте се да пренебрегнете болката и дайте шанс на следващия да ви покаже какво е истинска любов. Не се страхувайте от болката, тя е просто урок, който ще ви направи по-силна.

6. Прости на себе си и на него 

Може би след края на една връзка се чувствате зле и започвате да обвинявате както себе си, така и вече бившия си партньор за болката, която изпитвате и за това, че между вас нещата не са се получили. Простете както на себе си, така и на него. Приемете, че връзката ви е била урок, през който е трябвало и двамата да преминете. Така ще позволите на себе си да продължите напред.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама