Не започвайте нова връзка, без да сте направили тези 10 неща


Не започвайте нова връзка, без да сте направили тези 10 неща
Снимка: iStock/Guliver

Поддържането на щастливи и дълготрайни отношения може да бъде трудна игра на баланс и компромиси. Особено ако става въпрос за нова връзка. Тогава трябва да се правят повече компромиси, да потиснете някои пориви, ако искате да продължи по-дълго. За съжаление много отношения завършват с гняв, болка и негодувание. Ето защо е важно да имате правилното мислене, преди да се обвържете с нов човек.

Ето 10 неща, за които трябва да помислите, преди да започнете връзка, за да може тя да бъде хармонична.

1. Знайте какво искате

Поставянето на цели в живота е много важна част от успеха. Затова хората, които планират деня си по-рано, имат по-голям шанс да изпълнят целите си. Ако започнете връзка, но след това се отдръпнете, защото не се чувствате готови, това може сериозно да повлияе на вашия напредък в живота.

2. Обвържете се заради правилните причини

Много отношения са приключили с гръм и трясък, защото са започнали заради грешните причини. Да бъдеш с някой от съжаление вместо от любов е огромен риск. По същия начин, влизането в нова връзка заради тъга, самота или егоистични цели като пари е също толкова лошо. Такива отношения никога не стигат далеч и често завършват много зле.

3. Имайте правилните очаквания

Едно нещо, заради което връзките се провалят е, че хората нямат реални очаквания един към друг. Виновникът тук е терминът "влюбване". Когато сме влюбени, имаме склонността да идеализираме партньора си. За нас той изглежда най-прекрасният и най-великият. Това, обаче, води до грешни очаквания. След като той е идеалният, трябва да се държи по определен начин. Но тези очаквания са само във вашата глава. В действителност, нито е най-прекрасният, нито е най-добрият. Той е просто човек и има своите недостатъци. Не забравяйте това.

4 ПРИЧИНИ ЗАЩО НИСКИТЕ ОЧАКВАНИЯ ВОДЯТ ДО ГОЛЯМАТА ЛЮБОВ

4. Знайте какво търсите в един партньор

Може да ви се стори странно, но да имате списък с критерии, които вашият идеален партньор трябва да покрива, ще ви спести много време и негативни преживявания. Когато този списък е готов и ви удовлетворява, много лесно ще отсеете хората, с които просто ще си изгубите времето, защото не са това, което търсите.

5. Бъдете готови да правите компромиси

В основата на една щастлива връзка стоят взаимните компромиси. Преди да се впуснете в едни отношения, трябва да осъзнаете, че срещу вас стои човек, различен от вас, със своите  предпочитания, желания и нужди. Само това знание ще ви помогне да изградите стабилна връзка.

6. Имайте план за бъдещето

Връзките не са като тестови комплекти, които използвате и изхвърляте след известно време. Когато започнете връзка, имайте ясна представа накъде може да отиде тя. По този начин можете да се подготвите за това, което идва.

7. Научете се да слушате

Както имате конкретни нужди, които очаквате партньорът ви да задоволи, трябва да сте наясно, че той е в същото положение. Бъдете готови да изслушате неговите нужди и се опитайте да ги посрещнете.

8. Бъдете там в трудните моменти

Докато в началото всичко е цветя и рози, разберете, че с времето трудните моменти ще започнат да се появяват. Точно тогава ще осъзнаете до колко връзката ви има бъдеще. Трябва да можете да се справяте заедно с трудностите и да се борите като екип, а не един срещу друг, ако искате отношенията ви да продължат.

КОГАТО ИМАТЕ ТРУДНОСТ, ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА

9. Връзката трябва да бъде взаимна

Това означава, че никой не трябва да бъде само даващ или получаващ. Всеки партньор трябва да е готов да дава и да получава в една връзка. Когато това липсва, отношенията не са хармонични и има голяма вероятност единият да се изтощи.

10. Гледайте позитивно на нещата

Никога не започвайте връзка с негативно отношение. Ако го направите, много вероятно е да продължите да виждате всички грешни неща в половинката си. Поставете си за цел да бъдете позитивни и да приемате всичко по-леко.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама