Страховете на необвързаните жени


Страховете на необвързаните жени
Снимка: iStock/Guliver

Всеки иска да намери своята половинка. За една жена да бъде обвързана и щастлива е нещо, за което мечтае от малка. Когато, обаче достигне определена възраст и принцът на бял кон още не се е появил, в съзнанието й започват да изникват куп въпроси и налудничави мисли:

"Никой не ме харесва, явно причината е в мен"

Много често необвързаните жени започват да се питат: "Защо всички около мен са обвързани, а аз не съм?", "Дали причината не е в мен?", "Никой не ме харесва..." и т.н. Способни сме дори да влезем в ролята на детектив само и само, за да си докажем, че има проблем в нас самите. Не може всички нормални около нас да са обвързани, а ние не.

"Не съм привлекателна за мъжете"

Започваме да си мислим, че не ни забелязват заради външния ни вид. Това за нас е основна причина, според която сме невидими за мъжкото око. Или пък се подценяваме повече и си мислим, че създаваме мнение в хората, че не заслужаваме вниманието им. Външният вид не трябва да е от значение за нас, а това какво ние мислим за себе си.

"Така, както върви, ще си остана стара мома"

Това е един от най-честите въпроси в главата на необвързаната жена. Притесняваме се от мнението на околните и мислим, че отново няма да ни забележат, защото според нас мнението на мъжа е: "Щом е сама има причина, да не се захващам". Важни за нас са оценките на околните.

"Никога няма да се видя като булка"

От малка всяка една жена мечтае да облече булчинска рокля, както в приказките. Много необвързани дами се притесняват, че никога няма да минат под венчилото и ще си останат стари моми, докато приятелките им си имат семейства.

"Ще разочаровам близките си, че все още съм сама."

Мислим, че близките ни ще останат разочаровани от това, че все още не сме семейни и ще се изложим пред тях.

"Заради самотата се превръщам в работохоличка"

Единственото положително нещо в живота ви е кариерата. Започвате да замествате всичко с работа. Мислите, че е по-добре да работите повече, за да нямате време за мисли, насочени към личния ви живот.

"Ако нямам човек до себе си, няма да успявам да се справя с нещата от живота сама"

Доста често има жени, които мислят, че без човек до себе си няма как да се справят в живота. Това усещане е само в техните глави и в повечето случаи от постоянните упреци към себе си наистина не успяват сами. Със сигурност тези мисли са незначителни, но самота внушение в нас може да ни попречи изобщо да открием правилния партньор в живота.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама