Ако обичате някого, трябва да му зададете тези 6 въпроса


Ако обичате някого, трябва да му зададете тези 6 въпроса
Снимка: iStock

Когато се свързваме с партньора, когото обичаме, ние се опитваме да общуваме качествено. Знаем, че добрата комуникация е от съществено значение за поддържането на щастлива и силна връзка. Да искате да общувате добре и да го правите са две различни неща. Силната връзка с дългосрочен партньор изисква синхронизиране на много нива, а не просто бърборене за дреболии от ежедневието ви.

Ето, ако обичате някого, задавате тези 6 въпроса (понякога всеки ден).

1. "Как си днес?"

Не "какво" правиш, а "как" се справяш? Задайте този въпрос, докато гледате половинката си право в очите. Ако смятате, че нещо се случва, за което те трябва да говорят, докоснете ги по ръката или рамото, докато задавате въпроса, или ги докоснете нежно по лицето и им кажете: "Искам да знам как си".

Вижте още: 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение

2. "Мога ли да направя нещо, за да ти помогна?"

Виждате, че вашият партньор е зает, забързан или изпитва известно разочарование от това да свърши всичко. Задайте този въпрос и бъдете готови да предприемете действия при всяка молба за помощ. Ако живеете с някой, който е склонен да прави всичко сам, докоснете го и го погледнете в очите и кажете: "Искам да ти помогна с това. Какво мога да направя?"

3. "Какво е важно за теб?"

Когато знаете, че вашият партньор се опитва да вземе важно решение, задайте му този въпрос. Друг начин да го попитате е: "Какво искаш?" Необходимо е да знаете техния прочувствен отговор на този въпрос, за да разберете мисленето и нуждите му. Задаването им ги кара да помислят и да говорят за това, което ценят най-много.

4. "Какво бихте искали да правите?"

Задайте този въпрос през свободното време, когато планирате среща, излизате да хапнете или обсъждате цели и посока в живота на по-дълбоко ниво. Друг начин да попитате е: "Ако можеше да направиш всичко, което искаш, какво би било то?" Знаете целите и мечтите на вашата половинка, така че работете с него, за да видите как да направите неговите желания и стремежи възможни.

Вижте още: 20 различни начина за целуване, които трябва да опитате поне веднъж

5. "Как мога да те насърча?"

Този въпрос е особено важно да зададете, когато знаете, че вашият партньор преминава през труден или разочароващ период. Може би това е предизвикателство, пред което той е изправен сам, или може да е житейско препятствие, пред което се изправяте заедно. Разберете от какво се нуждае, за да се чувства обгрижван и подкрепян, след което направете колкото можете.

6. "Какви цели би искал да си поставиш за нас и за себе си?"

Трябва поне да задавате и обсъждате сериозно този въпрос на всеки няколко месеца. Има няколко области, които трябва да имате предвид, когато коментирате този въпрос, включително кариера, семейство, пари, приятелства, брак и саморазвитие (умения, хобита или образование). Не забравяйте да мислите за умствено и духовно израстване.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама