Ако тези 7 неща се случат на първа среща, не отивайте на втора


Ако тези 7 неща се случат на първа среща, не отивайте на втора
Снимка: iStock

Първи срещи. Вие или ги обичате, или ги мразите. Но независимо от кои хора сте, всички можем да се съгласим, че истинската цел на първата среща е да предложи предварителен преглед на това, което може да се случи, ако влезете във връзка. 

Ето защо е важно да обърнете внимание. На фона на закачките и флирта, вашият партньор неволно изпуска улики за неговата личност, ценности и мнения. И някои от тези улики всъщност може да са прикрити червени флагове.

Ето 7 неща, които, ако се случат на първа среща, трябва да ви накарат да се замислите дали да насрочите втора...

1. Той закъснява, без да ви уведоми предварително

В днешно време всеки има мобилен телефон. Няма извинение да не ви уведомим по подходящ начин, така че да не седите в кафенето, да се чувствате неудобно и да се чудите дали не са ви вързали тенекия. 

Но това, което е по притеснително в това поведение, е липсата на внимание. Помислете за това по този начин - той трябва да се срещне с вас за първи път, а първото впечатление има значение. Ако не е бил достатъчно съобразителен да изпрати бързо съобщение, за какво говорим...

Вижте още: Това са ЗОДИИТЕ, които могат да се влюбят на първа среща

2. Той постоянно си проверява телефона

Обяснявате разпалено какви са страстите ви, когато виждате човека, с когото сте на среща, да поглежда небрежно надолу и да отговаря на съобщение на телефона си. Той дори може да прави това (досадно) нещо, когато продължава да гледа телефона си и да прави зрителен контакт с вас. Жонглиране на вниманието, както го наричаме.

Но откъдето и да го погледнете, това е просто грубо. Това също показва, че и не се интересува много от вас.

Не си губете времето с някой, който не може да ви отдели пълното си внимание. Ако направи това на първата среща, може да сте сигурни, че ще го направи и на втората.

3. Говори само за себе си

Една среща означава да се съберат двама души и да се опознаят.

Той трябва да се интересува от вас точно толкова, колкото и вие от него. Това означава, че ви задава въпроси и ви дава думата да говорите открито. Ако говори само за себе си, или сте на среща с нарцисист, или с някой, който не се интересува да ви опознае.

4. Той е груб със сервитьора

Няма значение колко приятна е срещата ви. Ако се държи грубо със сервитьора, чистачката или таксиметровия шофьор, НЕ е добър човек. И наистина ли искате да отидете на втора среща с някой като този?

5. Той задава неподходящи въпроси

Защо някои смятат, че е добре да питат с колко мъже сме спали на първата среща? Или любимите ни сексуални пози? Това просто не е добро възпитание. Освен това показва истинските намерения на другия човек.

Вижте още: 3 начина бързо да се отървете от неуспешна първа среща

6. Той прекалява със споделянето

Първата среща трябва да бъде небрежна. Това е шанс да научите основите, да флиртувате и да видите дали имате някаква химия помежду си.

За неща като: семейна история, травми, сериозни заболявания, бивши партньори, вероятно е най-добре да ги оставите за друг път, когато и двамата се чувствате малко по-комфортно един с друг.

7. Той се опитва да прекрачи границите ви

Говорейки за граници... Ако човекът, с когото сте на среща, непрекъснато се опитва да прекрачи вашите, не отивайте на втора среща с него.

Той не ви уважава.

"Пий само още едно питие… продължавай. Не бъди скучна…”

"Сигурна ли си, че не искаш да дойдеш вкъщи? Хайде. Какво, страх ли те е?"

Изречения като това са големи негативни знаци. Трябва да кажете "не" само веднъж. Ако той продължава да се опитва, очевидно не се интересува от вашите чувства по въпроса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама