3 начина бързо да се отървете от неуспешна първа среща


3 начина бързо да се отървете от неуспешна първа среща
Снимка: iStock

Първата среща винаги е вълнуваща. Искаме да е успешна, но надеждите не винаги са оправдани, след което настъпва разочарование. Единственото нещо, върху което трябва да помислите, е как бързо да излезете от този ад с минимални загуби. Има много начини да прекратите неуспешна среща. Трябва да излезете от ситуацията, като включите остроумието си, тоест разчитате само на себе си. А как точно да го направите?

Как да останете приятели?

Ако търсите истинска любов, но виждате приятел, но не и вашата сродна душа в потенциалния си партньор, тогава полагайте всички усилия да продължите общуването в подходящ формат. Не изпращайте сигнали до човека като че ли е обект, към когото имате специален интерес.

Най-добрият начин да се сприятелявате е да проявите искреност. Кажете на партньора си, че сте се забавлявали чудесно и го намирате за интересен човек. Обяснете, че не се интересувате от любовна връзка, а от приятелство и наистина се надявате, че той не е против продължаването на такава връзка. Може би сте намерили прекрасен приятел, с когото можете да споделите радости и болки.

Как да прекратите срещата по мил начин?

Ако сте попаднали на романтична среща, която прилича повече на кошмар, чийто главен герой е грубиян, който не пропуска възможността да каже някоя вулгарност и да се изрази с нецензурни думи, тогава по-добре да си тръгнете веднага. Не крийте своя праведен гняв. Опитайте се да спрете нахалния мъж и кажете, че вече не искате да имате нищо общо с него.

Не искате да го направите грубо? Тогава кажете, че сте забравили да изключите ютията, да нахраните кучето, че имате да работите... С една дума, измислете причина и така ще се отървете от неприятната среща по мил начин.

Какво да направите, за да нарушите неловко мълчание?

Случва се по този начин - срещате се, но няма за какво да си говорите или разговорът просто не ви допада и е много скучен. Напрежението се повишава, а минутите изглеждат като часове. Не можете да кажете нито дума и да не говорим, че партньорът ви също комуникира трудно. По-добре отстъпете и се обадете на приятел, на майка си, на служител, който може да е наблизо, и го помолете да се притече на помощ. Ако това не е възможно, тогава продължете по стария доказан начин. Кажете, че все още имате много спешни задачи и бързате. Друга възможност е да погледнете екрана на телефона си и да кажете, че шефът ви е пратил спешно съобщение и трябва да се явите в офиса веднага.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Това, за което човек постоянно мисли, ще дойде. И това, което постоянно отрича, и то ще дойде!  

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама