Ценни секс съвети от мама


Ценни секс съвети от мама
Снимка: Thinkstock/Guliver

Популярното израелско списание "Ле-Иша" проведе допитване сред майки на тема "Какъв съвет бихте дали на момиче в началото на сексуалния й път - съвет, който не сте получили на нейната възраст, но бихте се радвали, ако ви го бяха дали?".

Следват няколко въпроса, които списанието е сметнало за най-полезни.

1. Преди всичко получавай удоволствие и се наслаждавай

Наслаждавай се на своето тяло. Не се самоизтезавай с въпроси от рода на "Как ли изглеждам?" или "Защо не изглеждам като Бар Рафаели?" Ти изглеждаш прекрасно, млада си, от теб лъха свежест. Животът пращи в теб. Не прахосвай тези години за ниска самооценка, което ще ти пречи да получаваш удоволствие от секса.

2. Учи се на мастурбиране

Много е важно да изучаваш своето тяло и да знаеш какво ти носи удоволствие. Научи се да мастурбираш и да стигаш до оргазъм. Провери може да ли да стигнеш до върха на насладата с едни само пръсти или ти трябва нещо по-сериозно - примерно вибратор. Нямаш причини да изпитваш неудобство от това.

3. Не се притеснявай да казваш "не"

Вслушвай се в себе си и вътрешните си инстинкти. Ако чувстваш, че в дадения момент не си в настроение за секс, не го прави. Това не трябва да става по принуда, само за да угодиш на мъжа. Научи се да казваш "не".

4. Понякога сексът е просто секс

Важното е да не се бърка сексът и половото влечение с любовта. Това че правиш секс с мъж и при това получаваш огромно удоволствие, не е задължително да означава, че си влюбена в него. Нас, жените, ни учат, че не може да правим секс без любов. Това е невярно. Ние също може да се отдадем на секс единствено заради самия секс. И може да го правим, за да задоволим потребностите си. Това е приятно и приемливо!

5. Първият път е много важен

Първият път е единствен по рода си. Затова ако искаш да правиш секс, само и само да се отървеш от тази проклета девственост, струва си да помислиш добре. Първият път е незабравим, остава за цял живот, независимо дали е добър или лош. Чувството, което ще съпровожда първия ти сексуален опит, ще остави съществен отпечатък върху сексуалното ти поведение в бъдеще. Постарай си, първият ти полов партньор да бъде чувствителен, внимателен, да не ти оказва натиск.

6. Ползвай презерватив

В началото прави само защитен секс. Никакви компромиси по въпроси, засягащи кондома. Дори да си възбудена, дори да си пияна, дори работата да става късно през нощта, не я върши без презерватив. Можеш да се откажеш от него, чак след като двамата с партньора ти преминете съответната медицинска проверка.

7. Прокарайте границите

Обясни най-вече на себе си къде минават границите на твоята готовност. И набери смелост, за да ги споделиш с партньора си. Това означава, че по време на секса или игрите никой няма право да ти нанася вреда или да прави нещо, което не ти харесва. Не се извинявай за своите сексуални предпочитания: абсолютно нормално е, ако аналният секс не те интересува или се почувстваш оскърбена, когато партньорът ти натиска главата надолу, вместо внимателно и вежливо да се позаинтересува не би ли благоволила да му направиш фелацио. Ако не желаеш - не си длъжна да го правиш! Дори партньорът да те увещава, че предишните му партньорки са го правили. Това с нищо не те задължава. Прави само това, което сметнеш за приемливо!

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама