Ценни съвети за срещите от баба


Ценни съвети за срещите от баба
Снимка: Thinkstock/Guliver

Израствайки, баба ми винаги е била около мен и ми е давала много ценни съвети, особено за момчетата и срещите ми с тях. И колкото и да отказвах да я слушам, тя в крайна сметка бе права за много неща.

Разказвала ми е за нейните преживявания и запознанства с момчета. Тя е ходила на доста срещи преди да се омъжи за дядо и определено има опит, който да сподели с мен. Вярно, времената са били съвсем различни, както и мъжете, но това не пречи да взема някой и друг урок от нея.

Баба и дядо са щастливо женени от дълги години и това ги прави хора, които има на какво да ме научат.

Сега баба е на 92, но въпреки това продължава да ми дава съвети за срещите и запознанствата ми с мъжете. Ето какво сподели тя с мен:

Нека той да те открие

В днешните времена, когато съществуват толкова много социални мрежи, Twitter, Facebook, сайтове за запознанства и прочие, може да разбереш много неща за потенциалния ти партньор, още преди да си излязла на среща с него.

Докато сърфираме из интернет може да попаднем на хора, които да ни допаднат и с които може дори да си направим среща.

Когато баба ми е била млада, не само, че е нямало такива екстри, тогава са липсвали дори и телефони. Как мислите, че всички тези момчета, с които е излизала, са я намерили?

"Когато човек има желание, намира начин”, категорична е баба ми.

Сега е толкова лесно някой да те открие, да ти пише, да те заговори. Затова остави на момчетата да го направят. Нека те те търсят и намират. Нека да разберат кое е любимото ти място и да ходят там, за да те виждат. Нека да открият къде работиш и да те изненадат като дойдат до работата ти. Остави ги да направят първата крачка. Не бива да е толкова лесно!

Щом момчетата са го правили по онова време, с такива ограничени ресурси и телефони, които са били включени в стената, без компютри и iPhone, значи те могат да го направят и сега.

Не му се обаждай!

Той знае как да вдигне телефона. Може би не издържаш да вдигнеш телефона и да му звъннеш. Но бъди търпелива, нека той да го направи. Нека бъде джентълмен.

Независимо, че си пишете отдавна и вече искаш да чуеш гласа му, не му звъни. Той ще го направи тогава, когато се почувства готов. И повярвай ми, ако прибързаш и вземеш нещата в твои ръце, това може да го отблъсне и приказката да свърши.

Нека той те покани на среща

Както един мъж трябва първи да се обади, също така той трябва да е този, който да те покани на среща. И ще го направи, ако наистина те харесва и ако е истински мъж. Не го ли направи, не съжалявай, просто не се занимавай с него!

Една ли искат да си губиш времето с непораснало момче, което се страхува да поеме инициативата.

Така че бъди търпелива и ако твоят избраник е решителен, смел и истински мъж, ще те покани на среща, дали по телефона или със закачлив смс, но той ще го направи.

Нека те вземе от вас... а после да те изпрати

Не, това не става само в романтичните филми. Всеки мъж, който поне малко е джентълмен, ще вземе момичето от дома й и по същия начин ще я прибере след срещата. Не го ли направи, какво изобщо се занимаваш с него?

Неговите обноски и възпитание говорят много за това какъв е той в живота, във връзките си и в сериозните отношения с момичетата.

Така че, ако имаш късмета да попаднеш на истински мъж, очаквай той да те изпрати до входната врата, за да се увери, че ще се прибереш и без да настоява да се качи. Не и на първата среща!

Накарай го да иска още

Жената винаги трябва да е малко тайнствена и да остане загадка за мъжа, дори когато първата среща вече е приключила. Дръж се естествено, но не прекалено открито. Разкажи му за себе си, но остави някои неща за следващата среща, за да го накараш да я чака с нетърпение.

Може да го целунеш по бузата за довиждане. Това ще му покаже, че си си прекарала добре и ще го накара да те иска още по-силно.

Избери някоя секси дреха, но да не бъде прекалено разголена или пък предизвикателна.

Бъди стилна и нежна. Нека види първо дамата в теб, а мръсницата остави за по-късно.

Чакането влудява мъжете.

Винаги казвай "Благодаря!”

Мъжете обичат да бъдат оценени. Затова, когато той прави някакъв жест, винаги отговаряй с "Благодаря!”. Така той ще се почувства по-сигурен и уверен. Той ще запомни това, вярвай. И ще продължава да се държи като джентълмен, защото ще вижда, че е оценен от своята дама.

Остави го да планира следващата среща... и следващата... и следващата

Винаги оставяй той да планира нещата. Казвай му, че искаш да те изненада, за да видиш до къде може да стигне.

Мъжете обичат да държат нещата под контрол и да ги планират.

Разбира се, позволи му да планира срещите ви, но не му позволявай да те командва, покажи му, че си жена с характер и знаеш какво искаш. А в случая – искаш него!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама