Ето защо може би не ви върви в любовта


Ето защо може би не ви върви в любовта
Снимка: iStock

Когато обичате, винаги се стараете да посветите всичко на любимия човек и не искате да направите нещо, за да го нараните. Но има един проблем, който продължава да се появява всеки път, когато се окажете във връзка.

Продължавате да проваляте връзката си, без да знаете защо или как. Вие пренавивате всяка своя дума или действие, за да разберете защо това явление се повтаря отново и отново, но не можете да намерите причина за това.

Ако се чудите защо това се случва, единствената истинска причина е, че вероятно давате прекалено много от себе си във всяка връзка, в която влезете и така губите себе си.

Когато давате твърде много, без да получавате същото, губите усещане за себе си и вече не сте същия човек.

Ако подозирате, че това е възможно при вас, тогава трябва да си зададете следните няколко въпроса, за да разберете същността на този проблем!

Често ли се оказвате в отношения, в които усилията и грижите не са взаимни?

Взаимността е най-важното нещо, когато става въпрос за установяване на здрава връзка и ако това липсва при вас, скоро ще се окажете сами...отново. Колкото и да давате, никога няма да успеете да запазите отношенията си, защото не така работят нещата. Взаимността означава безкористно даване и получаване, а не само получаване.

Ако продължавате да се намирате във взаимоотношения, в които винаги сте този, който дава повече и получава по-малко, причината за това може да е, че сте загубили чувството си за собствена стойност, защото предишните ви партньори са ви накарали да почувствате, че не сте достатъчно добри, което не е така!

НЯКОЛКО ПРИЗНАКА, ЧЕ ВАШИЯТ ПАРТНЬОР Е ПСИХОПАТ

Имате ли големи очаквания от новия си партньор?

Понякога продължавате да преживявате неуспехи в любовта само заради големите си очаквания преди да влезете във връзка. Когато срещнете някой нов, винаги ли имате това изображение в ума си как трябва да изглеждат нещата, когато сте заедно и какво трябва да прави или не бъдещият ви партньор?

Ако отговорът е да, вероятно го правите, защото се страхувате, че нещата ще тръгнат в грешна посока и искате всичко да е перфектно (което е напълно разбираемо). Но по този начин вие създавате и възможността за бъдещи разочарования, което ще доведе до поредната раздяла.

Винаги ли се стараете да промените партньора си?

Макар че е напълно нормално да не харесвате всяко нещо или недостатъците на вашия нов партньор, не е нормално винаги да се стараете драстично да ги промените.

Причината, поради която това се случва, може да е свързана и с предишните ви преживявания, когато към вас не са се отнасяли правилно и внимателно, а сега се опитвате да попречите отново да преживеете същото. Истината е, че в любовта не трябва да променяме любимия човек, а да го приемем такъв, какъвто е.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама