Няколко признака, че вашият партньор е психопат


Няколко признака, че вашият партньор е психопат
Снимка: iStock

Понякога не можем да си обясним някои неща: какво се случи с любимия човек - защо стана толкова груб, раздразнителен и студен? В крайна сметка романът започна толкова красиво ... Може би въпросът се крие в неговата личност, твърди невропсихологът Ронда Фрийман.

В ежедневието психопатите се отнасят като хора с експлозивен темперамент или просто ексцентрични. Но в строгия смисъл психопатията е разстройство на личността. А според статистиката повечето психопати са мъже. Те могат да бъдат изключително чаровни, любезни и общителни с повърхностен познат, но дългосрочните отношения с тях са много токсични за партньорите им.

Как да разбера, че това е психопат, а не просто човек със сложен характер? Разбира се, само специалист може да постави диагноза, но ето няколко тревожни сигнала, на които си струва да обърнете внимание.

Той гледа на вас като нещо по-малко от него

Психопатът директно или косвено подчертава превъзходството си над партньор, който уж не достига нивото му: „Ти си глупав и необразован“, „Ти си твърде емоционален“, „Дебел си“ и други...

Наред с психопатичната личност, партньорът се чувства „младши по ранг“, безполезен и недостоен, чиято задача е да угоди и умилостиви своя идол.

Обещанията му за любов бързо се заменят от безразличие

Той може да се грижи добре за вас и вашият меден месец ще бъде толкова романтичен ... Но доста бързо се охлажда и започва да се отнася с вас презрително. Отношенията с психопат приличат на влакче в увеселителен парк: той или обича, или мрази, кавгите се редуват с насилствени примирения. Неуважението бързо се превръща в обиди.

За жертвата му тази ситуация е наистина травматична и изпълнена с депресия, неврози, злоупотреба с наркотици или алкохол. И във всеки случай - посттравматичен синдром.

ПРИЗНАЦИ НА СВРЪХЗАВИСИМОСТ НА ВАШИЯ ПАРТНЬОР

Той не знае как да признае собствената си вина

Той никога не е отговорен за случващото се и за своите действия - другите винаги са виновни. Дори когато вината му е очевидна, той умело жонглира и представя случилото се като неволна грешка или шега. Или уверява, че е бил неразбран. Или че партньорът е просто твърде чувствителен. С една дума, той прави всичко, за да сведе до минимум отговорността си.

Той използва манипулация, за да ви задържи до себе си

За психопата ухажването е просто игра или спорт: съблазнява с помощта на манипулативни трикове, в които няма нито топлина, нито искреност. Доброта, внимание, грижа, подаръци, пътувания - за него са само средство да получи това, което иска. Той очаква, че по-късно, когато периодът на жестовете и подаръци приключи, партньорът ще плати за всичко това с мълчание и приемане.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама