Признаци на свръхзависимост от вашия партньор


Признаци на свръхзависимост от вашия партньор
Снимка: iStock/Guliver

Ако имате дълга връзка, тогава всички действия, които извършвате заедно с вашия партньор, стават нещо обикновено и нормално. Има обаче случаи, когато любовта се развива в мания и нездравословна зависимост от любимия човек.

Това поведение влошава ситуацията и в 99% от случаите двойките се разделят поради липсата на лично пространство. Как да разберете, че сте обсебени от любимия човек, по какви признаци можете да оцените нивото на вашата зависимост от него, прочетете в следващите редове:

Не намирате щастие извън връзката

Разбира се, би трябвало да сме щастливи с партньора си, но когато той се превърне в единственият ви източник на радост и щастие, това е опасно за вас и вашите отношения. Това означава, че ако той изведнъж изчезне от живота ви, вече няма да имате възможност да намерите своето щастие и да се почувствате удовлетворени. А това не трябва да е така!

Понякога изпитвате омраза към партньор без особена причина

Когато прекарвате твърде много време с партньора си, може да забележите, че дори и най-малкото нещо, което той казва или прави, започва да предизвиква дразнене. Това се дължи на факта, че винаги сте там, както физически, така и психически, без дори да го осъзнавате, той живее вътре във вас. Понякога си струва да бъдем разделени, поне в името на запазването на здрава нервна система.

Постоянно се нуждаете от него

Ако сте твърде зависими от партньора си, може да ви се стори, че не можете да правите нищо, когато той не е наоколо. Да, на теория това може да изглежда романтично, но всъщност двама партньори, които се чувстват удобно да прекарват време далеч един от друг, често намират ключа за продуктивен начин на живот, който лично ги удовлетворява.

Отдалечавате се от семейството и приятелите

Забелязали ли сте, че нямате време за семейство или приятели, които са били близо до вас, преди да започнете тази връзка? Това може да се дължи на факта, че зависимостта ви от любимия човек е станала твърде висока. Важно е да имате здрави отношения извън връзката си. Обаждайте се по-често на семейството си и се срещайте редовно с близки и с приятели.

Завиждате на неговите успехи и постижения

Толкова сте въвлечени в живота на партньора си, че можете да се събудите с неприятни чувства на ревност, когато той успее на професионално ниво или когато постигне голям успех. Това се дължи на факта, че нямате лични хобита или желание за успех и предпочитате винаги да сте на второ място, като обръщате цялото си внимание на това.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Вчера бях умен, затова исках да променя света. Днес съм мъдър. Затова променям себе си.

Шри Чинмой

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама